Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6/B7] Które 18" da się osadzić na zaciskach S4 B5 - 321x30 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Które felgi (na 100% :gwizdanie: ) wejdą do A4 B6 na zaciskach z tych modeli ?

- S4 B5 1997-2000r

- A6 C5 2,7 bi, 4,2 3,0 2000-2004

- Allroad C5 2000-2003

Ewentualnie, czy jest szansa na określenie parametrów takiej felgi? Po to, żeby można było felgę kupić bez sprawdzania organoleptycznie czy rzeczywiście podejdzie :cool1:

Opublikowano

321 to chyba to samo co w b7 3.0 tdi , 17 w to powinny wejsc o 18 nie mowiac

Opublikowano

kwestią nie jest rozmiar, ale Et felgi, bo ten zacisk jest dość szeroki :wink4:

Opublikowano

kwestią nie jest rozmiar, ale Et felgi, bo ten zacisk jest dość szeroki :wink4:

Własnie o to chodzi.

W temacie jest pytanie o 18".

Z resztą właśnie newralgiczne jest ET i szerokość felgi. + jej budowa.

Bo jedna felga przy tych samych parametrach może ocierać, a druga już nie.

Można założyć dystans, zacisk się zmieści ale wtedy najprawdopodobniej będzie tarło o nadkole.

Opublikowano

zaciski w B7 sa inne, duzo bardziej "kompaktowe", dlatego tez bez problemu wchodza 16".

Opublikowano

zaciski w B7 sa inne, duzo bardziej "kompaktowe", dlatego tez bez problemu wchodza 16".

w 3.0 tdi zaciski nie sa "kompaktowe" sa inne jak np w 2.0 , i wlasnie 16 nie kazde wejda , sprawdzone na wlasnej skorze

Opublikowano

w 3.0 tdi zaciski nie sa "kompaktowe" sa inne jak np w 2.0 , i wlasnie 16 nie kazde wejda , sprawdzone na wlasnej skorze

Dokładnie.... :good: Sam to przerabiałem :wink4:
Opublikowano

Cieszy mnie to :good:

Ale słowa o felgach nie widzę :gwizdanie:

Opublikowano

wlasnie jestem na etapie wymiany hamulcow i wiem ze pod wielkie zaciski 6 tloczkowe na tarczach 345 18 wchodza z et 35 i mniej , wiec pod ten zestaw co piszesz mysle kazda 18 Ci wejdzie z et 40-45 rowniez

Opublikowano

wlasnie jestem na etapie wymiany hamulcow i wiem ze pod wielkie zaciski 6 tloczkowe na tarczach 345 18 wchodza z et 35 i mniej , wiec pod ten zestaw co piszesz mysle kazda 18 Ci wejdzie z et 40-45 rowniez

No właśnie nie jest to takie oczywiste.. :thumbdown:

Flyer próbował założyć felgę od S4 B6 (zacisk 345mm) - na zacisk S4 B5 nie weszła :cool1:

Opublikowano

tzn co? ze 2.0T ma inne zaciski niz 3.0TDI?

nie napisalem, ze kazda 16" wchodzi, ale na pewno seryjna z B7 "biedronka".

nie kazda, sam to przerabialem :tongue4:

mialem jakis czas heble z S4 B5 i 17" od TT wchodzila, a 18" od S4 B6 juz nie... mimo tego samego ET.

wlasnie jestem na etapie wymiany hamulcow i wiem ze pod wielkie zaciski 6 tloczkowe na tarczach 345 18 wchodza z et 35 i mniej

jak wiesz mam ten zestaw i repliki MTM od RH wchodza (ET35), ale juz chcac zalozyc felge MAM (chyba nuvolari) tez z ET35 przezylem male rozczarowanie :blink:

Opublikowano

to w takim wypadku nie ma co gdybac i jak sie nie sprawdzi to lipa , zawsze mozna wsadzic dystans i poszerzyc nadkole :tongue4: , no ale nie rozmawiamy o tych "koniach" 345 tylko 321. W standardzie na tych heblach w 3.0 tdi jest fela 17 z et ok 40. wiec naprawde trzeba miec pecha aby 18 nie pasowala pod te zaciski

Opublikowano

problem w tym, ze dystanse ponizej 12-15mm nie maja sensu (nie maja pierscienia), a OEM felga to zawsze ET43-45...

Opublikowano

no to tak jak pisze trzeba przymierzyc , ale mysle ze jak wsadzi 18 z et powiedzmy te 35 to nie ma bata zeby sie nie miescilo , no chyba ze jakis mega dziwny nie fart

Opublikowano

Poziek jeździł na OZ Superleggera 17 - i dawały radę. Ale nie wiem czy nie miał dystansów.

Opublikowano

no to tak jak pisze trzeba przymierzyc , ale mysle ze jak wsadzi 18 z et powiedzmy te 35 to nie ma bata zeby sie nie miescilo , no chyba ze jakis mega dziwny nie fart

nie kazde ET35 u mnie wchodzi, juz sie przekonalem.

Opublikowano

Ja mam dystanse 10mm z pierścieniami. Więc są takie, nawet na allegro.

Co "są takie" ? Że dystanse są? :kox: No są, a co z tego ?

Co jeśli założysz dystans i opona zajdzie Ci na nadkole ? :)