Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Zmiana profilu z 55 na 40 w 16"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

dostałem od znajomego oponki 195/40 R16 prawie nowe Dunlop SP Sport 9000 ZR XL 80 :>

i się zastanawiam poważnie nad założeniem ich na lato na felgi ori Audi 16" jak na zdjęciu :cool1:

ori16in.jpg

obecnie mam zimówki 205/55R16 z indexem nośności 93W

i obawiam się, że taka wymiana może okazać się niebezpieczna :confused4:

Podróżuję w 80% sam lub dziewczyną, nie wożę cementu ani innych ciężkich rzeczy.

Prosiłbym o poradę, jeśli ktoś widział jeżdżące tak A4 lub miał styczność z tego typu zmianami.

dziękuje z góry i pozdrawiam

Opublikowano

Niebezpiecznie to nie będzie, ale przekłamania szybkościomierza o jakieś 10% i jesli masz zawieszenie np. 1BE, to już będzie haczył o wszystko na drodze.

Opublikowano
  • Autor

Niebezpiecznie to nie będzie, ale przekłamania szybkościomierza o jakieś 10% i jesli masz zawieszenie np. 1BE, to już będzie haczył o wszystko na drodze.

Hehe, właśnie mam zawias 1BE i myślałem, że to będzie wyglądało całkiem niebrzydko :przebiegly:

drogi są połatane w miejscu gdzie jeżdżę, więc będzie trzeba powolutku jeździć i pewnie na wahacze uważać.

Opublikowano

Na zdrowy rozum to auto sie obnizy(zmniejszysz średnice koła), ale powiększy sie wysokosć od opony do błotnika, czyli uzyskasz nie pożądany efekt :thumbdown: bedzie twardsze 1BA :polew: :polew:

Opublikowano
  • Autor

Na zdrowy rozum to auto sie obnizy(zmniejszysz średnice koła), ale powiększy sie wysokosć od opony do błotnika, czyli uzyskasz nie pożądany efekt :thumbdown: bedzie twardsze 1BA :polew: :polew:

Coś w tym jest, co mówisz.

Zdecyduję się zapewne na wymianę na standardowe 205/55R16, jeżeli tak to będzie wyglądać.

Opublikowano

Będzie, będzie. Różnicę w średnicy kół podziel sobie na dwa. Jedna połowa to zglebienie auta, druga to zwiekszenie przerwy między górną krawędzią opony, a błotnikiem.

Opublikowano

wystaw to na alledrogo a kup se normalne opony

na takich malutkich bedzie ci sie jezdzilo jak taczka

Opublikowano

kółka w takim rozmiarze widziałem na peugeot 206 tam wyglądały b.fajnie u ciebie będzie lipa

Opublikowano
  • Autor

Sugerując się waszymi uwagami zdecydowałem sprzedać to na serwisie aucyjnym

i kupić sobie normalne oponki 205/55R16 - tylko jakiej firmy (ale to już następny dylemat).

Temat uważam za zamknięty. Dziękuje za pomoc.

Opublikowano

i dobrze zrobiles, auto wygaldaloby mega komicznie - mniej wiecej efekt podobny do tego jakbys zalozyl 13".

Opublikowano

bronek tu jak co masz nasz sklep

http://www.opony.biz.pl/

nie ma jeszcze na stronie ale sa micheliny energy saver w twoim rozmiarze po jakies 320 zl

Opublikowano
  • Autor

bronek tu jak co masz nasz sklep

http://www.opony.biz.pl/

nie ma jeszcze na stronie ale sa micheliny energy saver w twoim rozmiarze po jakies 320 zl

Dziękuję bardzo za linka ale mam dojścia do opon co najmniej 50 zł tańszych na sztuce :)

tylko te muszę sprzedać a na forum za mało postów ;(

Opublikowano

MICEHELINA ENERGY SAVER MASZ ZA 50 TANIEJ RACZEJ NIMOZLIWE :)

Opublikowano

Tu na forum raczej nie sprzedasz takiego rozmiaru. Jak coś uderz na allegro na pewno pójdą. Kiedyś sprzedawałem opony o takim rozmiarze to rzucili się na nie jakby nigdzie nie można było ich dostać :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Michelin Energy Saver na stronie w moim rozmiarze 205/55R16 kosztuje 369 zł, ja mogę mieć za 324 zł u siebie,

więc... chyba, że są jakieś ukryte promocje :):tongue4:

Tu na forum raczej nie sprzedasz takiego rozmiaru. Jak coś uderz na allegro na pewno pójdą. Kiedyś sprzedawałem opony o takim rozmiarze to rzucili się na nie jakby nigdzie nie można było ich dostać :naughty:

Już uderzyłem na allegro z tym, bo widzę, że głównie peugeot 206 i golf III na takich jeżdżą (na zlotach) :>

Opublikowano

Michelin Energy Saver na stronie w moim rozmiarze 205/55R16 kosztuje 369 zł, ja mogę mieć za 324 zł u siebie,

więc... chyba, że są jakieś ukryte promocje :):tongue4:

Już uderzyłem na allegro z tym, bo widzę, że głównie peugeot 206 i golf III na takich jeżdżą (na zlotach) :>

No dokładnie ibizy, polo itp :wink4: