llevy Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Mam problem po przejechaniu kilku kilometrów(dokładnie 6) bez pałowania obroty max 3000 turbina wygląda jak by ja z pieca hutniczego wyciągną (czyli rozgrzana do czerwoności) :wallbash:co może być przyczyną takiego stanu? czyżby koniec turbiny?
poziek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 świeci bo temperatura spalin jest zbyt wysoka, czym jest to spowodowane? 1. Zbyt ubogą mieszanką czyli ubogi AFR co zrobić: właśnie sprawdzić AFR, i sprawdzić wtryskiewacze jak leją - koszt 7 złotych sztuka
llevy Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2007 Co to jest ten AFR :mysli:i jak sprawdzić wtryskiwacze bo jestem zielony w tych tematach
kalina Opublikowano 2 Grudnia 2007 Opublikowano 2 Grudnia 2007 Lepiej sprawdz najpierw sondę lambdę ! Vagiem oczywiście.
poziek Opublikowano 2 Grudnia 2007 Opublikowano 2 Grudnia 2007 własnie gadaliśmy przez GG, jest błąd lambdy w vagu także sprawa jest prosta
llevy Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2007 Problem rozwiązany Sonda ok okazało się ze że przy wtyczce był przerwany kabelek od układu grzewczego złośliwość rzeczy martwych teraz żadnych błędów na VAGU i turbina nie robi sie czerwona przy normalnej jeździe
poziek Opublikowano 5 Grudnia 2007 Opublikowano 5 Grudnia 2007 no to zajefanie - ale na pewno tłoki dostały po d*pie...kiedy olej wymieniałeś ostatno ??
llevy Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2007 olej wymieniłem jakieś 5000tyś temu pełny syntetyk castrola edge czy jakoś tak
Rekomendowane odpowiedzi