booolek Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 W normalnej lampie masz wtyczkę na h7 najprostszym sposobem jest uciąć sama wtyczkę i w to.miejsce wstawić wtyczkę do przetwornicy,litra odpowiednio plus do plusa i minus do minusa. Ja w sądziłem same odblysnik i od a4 a soczewki zostawiłem ori,także nie musiałem powiększać otworu na soczewkę.ale to już jak kto woli. Musisz się liczyć natomiast z tym ze jak chcesz zostawić długie tam gdzie są do stawiając jednocześnie bixa będzie trochę pod górkę żeby świeciły na tym samym poziomie. Najprostszym rozwiązaniem jest w miejsce długich wstawić drl ale ja np tak nie chciałem. 1
Matejus_93 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 W normalnej lampie masz wtyczkę na h7 najprostszym sposobem jest uciąć sama wtyczkę i w to.miejsce wstawić wtyczkę do przetwornicy,litra odpowiednio plus do plusa i minus do minusa. Ja w sądziłem same odblysnik i od a4 a soczewki zostawiłem ori,także nie musiałem powiększać otworu na soczewkę.ale to już jak kto woli. Musisz się liczyć natomiast z tym ze jak chcesz zostawić długie tam gdzie są do stawiając jednocześnie bixa będzie trochę pod górkę żeby świeciły na tym samym poziomie. Najprostszym rozwiązaniem jest w miejsce długich wstawić drl ale ja np tak nie chciałem. Dzięki A jest ktoś na forum, kto przerabia tak lampy? Oczywiście za opłatą
booolek Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 tak,,ale jak masz soczewki to sam sobie zrobjak znajdziesz czas to troszke grosza zaoszczedzisz
zgredek27 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Dlaczego miałby mieć problem z ustawieniem wysokości do standardowych drogowych? Jak soczewka jest odpowiednio przykręcona, to będzie jak ori.
misiek95 Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Dlaczego miałby mieć problem z ustawieniem wysokości do standardowych drogowych? Jak soczewka jest odpowiednio przykręcona, to będzie jak ori. G prawda odpowiednio tj jak? na pewno nie równolegle do płaszczyzny gdzie sie opiera o plastik odbłyśnika. Trzeba pokombinować, dorobić odpowiednie śruby regulacyjne i sobie soczewke ustawić żeby świeciła jak powinna względem długich h7
Chadury89 Opublikowano 26 Listopada 2015 Opublikowano 26 Listopada 2015 Jak długie swieca za wysoko to dajesz podkladke pod gorna śrubę a jak za nisko to pod dolne, oczywiście zalezy w jaki sposób jest zamontowana. Teraz rzeźbie Hella 3 i gorna sruba pasuje mi w ori otwór a dolne na adapterach z blachy. Ktoredy najlepiej puscic w lampach przetwornice koito?
Arturoo Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Od spodu doklej, tak jak jest ori
misiek95 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Ja wycialem lampe pod spodem i wsunalem ją do srodka czesciowo, a reszte zakleilem masą uszczelniającą i jest cacy
Chadury89 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Ale caly dol wyciales wew miejsca na przetwornice? Edytowane 27 Listopada 2015 przez Chadury89
eRniś Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Pany mam problem... od 3miechów jestem w posiadaniu bixów robionych przez Gwertego - od jakiegoś czasu w lewej lampie odbłyśnik H7 i soczewka drży - (czasami przestaje) czym może to być spowodowane?? Co z tym fantem zrobić? Edytowane 27 Listopada 2015 przez eRniś
booolek Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Ja wycialem lampe pod spodem i wsunalem ją do srodka czesciowo, a reszte zakleilem masą uszczelniającą i jest cacy ale co wsunales czesciowo bo nie kumam??? Pany mam problem... od 3miechów jestem w posiadaniu bixów robionych przez Gwertego - od jakiegoś czasu w lewej lampie odbłyśnik H7 i soczewka drży - (czasami przestaje) czym może to być spowodowane?? Co z tym fantem zrobić? czyli drży cały odblask ? jesli tak to obklej izolacja czy jakąś tasma kulkę od regulacji na silniczku
misiek95 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Ale caly dol wyciales wew miejsca na przetwornice? tak, cały i wsunąłem ją tak, żeby nie wadziła mi w lampie ani na zewnątrz o nic i tak ja wkleiłem
booolek Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 Ale caly dol wyciales wew miejsca na przetwornice? tak, cały i wsunąłem ją tak, żeby nie wadziła mi w lampie ani na zewnątrz o nic i tak ja wkleiłem a jaka konkretnie przetworke wsadziles? dajjakiegos linka ze zdjeciem czy ogloszeniem czy cokolwiek
misiek95 Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 koito d2s, z velsatisa akurat ale w paru autach występują http://olx.pl/oferta/przetwornica-xenon-vel-satis-CID5-IDcpcSj.html#323afdb649
eRniś Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Ja wycialem lampe pod spodem i wsunalem ją do srodka czesciowo, a reszte zakleilem masą uszczelniającą i jest cacy ale co wsunales czesciowo bo nie kumam??? Pany mam problem... od 3miechów jestem w posiadaniu bixów robionych przez Gwertego - od jakiegoś czasu w lewej lampie odbłyśnik H7 i soczewka drży - (czasami przestaje) czym może to być spowodowane?? Co z tym fantem zrobić? czyli drży cały odblask ? jesli tak to obklej izolacja czy jakąś tasma kulkę od regulacji na silniczku Ok, jutro sprawdzę czy pomoże
prezesik18 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Utnij kawałeczek rurki termokurczliwej, nałóż na tą końcówkę i podgrzej, dobry sposób na powiększenie średnicy tej "kulki"
zgredek27 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 Dlaczego miałby mieć problem z ustawieniem wysokości do standardowych drogowych? Jak soczewka jest odpowiednio przykręcona, to będzie jak ori. G prawda odpowiednio tj jak? na pewno nie równolegle do płaszczyzny gdzie sie opiera o plastik odbłyśnika. Trzeba pokombinować, dorobić odpowiednie śruby regulacyjne i sobie soczewke ustawić żeby świeciła jak powinna względem długich h7 Dziwne... sporo tego zrobiłem i zawsze było ok. Hellę classic i EvoX-R da się zrobić tak, aby opierała się identycznie o mocowania jak ori. Więc wtedy jest ok. Fakt ostatnio w 8L walczyłem z poprawnym ustawieniem, ale poszła duuża soczewka z Passata B5 Fl.
booolek Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 To ze jest zamontowana na ori mocowanie nie znaczy ze przesłonka w soczewce jest na takiej samej wysokości.wystarczy ze jest 3 milimetry niżej i juz jest różnica.trzeba wtedy podkladac coś żeby ustawić soczewkę delikatnie pod kątem.
misiek95 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 większość osób wrzuca soczewke bixa a długie h7 odłącza albo wrzuca tam drl i nawet nie są świadomi tego, że świeci to na całkiem innych wysokościach Dlaczego miałby mieć problem z ustawieniem wysokości do standardowych drogowych? Jak soczewka jest odpowiednio przykręcona, to będzie jak ori. G prawda odpowiednio tj jak? na pewno nie równolegle do płaszczyzny gdzie sie opiera o plastik odbłyśnika. Trzeba pokombinować, dorobić odpowiednie śruby regulacyjne i sobie soczewke ustawić żeby świeciła jak powinna względem długich h7 Dziwne... sporo tego zrobiłem i zawsze było ok. Hellę classic i EvoX-R da się zrobić tak, aby opierała się identycznie o mocowania jak ori. Więc wtedy jest ok.Fakt ostatnio w 8L walczyłem z poprawnym ustawieniem, ale poszła duuża soczewka z Passata B5 Fl. nie wiem co to za soczewki ale mi ani q7 ani hella 3 nie pasiły na ori mocowania ani trochu
zgredek27 Opublikowano 29 Listopada 2015 Opublikowano 29 Listopada 2015 To ze jest zamontowana na ori mocowanie nie znaczy ze przesłonka w soczewce jest na takiej samej wysokości.wystarczy ze jest 3 milimetry niżej i juz jest różnica.trzeba wtedy podkladac coś żeby ustawić soczewkę delikatnie pod kątem. Nie musisz mi tego tłumaczyć, trochę tego porozklejałem misiek95, bo jedna ani druga nie pasuje, tak jak mówisz Hella Classic i EvoX też "teoretycznie" nie pasują. Dla mnie to jałowa dyskusja, co to za problem sprawdzić sobie na stole jak to świeci i wyregulować przed złożeniem...EOT
Rekomendowane odpowiedzi