Skocz do zawartości
IGNOROWANY

JAK DOSTAć SIE DO GÓRNEGO WEWNęTRZNEGO SWIATEŁKA ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chodzi mi o to, ze wyskoczył mi ten przełącznik, który ma za zadanie właczac i wyłaczac swiatło w srodku autka.

Powiedzcie jak sie dostac do niego, co trzeba sciagnac i w jaki sposób ?

Opublikowano

zdejmujesz przezroczystą osłonkę światełka (szybkę) biorąc ją od strony szyby i ciągnąc do dołu i do siebie jednocześnie, łatwo wyłazi. Następnie masz w otworkach do odkręcenia dwa wkręty, które mocują obudowę "światełka" do dachu (uzyj wkrętaka krzyżowego z magnetyczną końcówką, będzie łatwiej, zwłaszcza podczas montażu). Gdy całość wylezie możesz obudowę odpiąć od kabli, wtyczka łatwo się rozpina,trzeba tylko podważyć zatrzaski. Następnie wykręcasz bodajże dwa wkręty, które mocują mechanizm suwaka i masz go zupełnie rozłożonego, jest tam jakaś sprężynka, patrz żeby nie strzeliła ci i nie poleciała gdzieś w piz..u. U mnie właśnie w ten sposób to się rozbierało. Ostatnio się babrałem bo ta środkowa większa podłużna żarówka mi się nie pali, świecą tylko te małe po bokach. A właśnie-kiedy powinna świecić ta duża? Jako wzmacniająca światło małych przy otwieraniu drzwi lub gdy się ręcznie je zapali, czy ma jakąś inną funkcję? Bo żarówka jest u mnie ok, a nadal nie świeci, palą się tylko te małe.

Ps. A nie da się go po prostu wcisnąć na miejsce bez rozbierania?

Opublikowano

ja ma tylko ta srodkowa, swieci sie ona jak otwierasz drzwi lub jak ja sam wlacze

Opublikowano

Flaha wielkie dzieki za info :mrgreen:

Dzisiaj sie pobawie :grin:

Wczoraj wymieniłem żarówki w liczniku a dzisiaj zobacze ten włacznik :wink:

Jeszcze raz wielkie dzieki...pozdrawiam

Opublikowano

Ps. A nie da się go po prostu wcisnąć na miejsce bez rozbierania?

Da się trzeba tylko trafić w suwak, który jest w lampce. Jak nie trafisz to on wpadnie głębiej w lampkę i nic więcej sięnie stanie. Zresztą można to rozebrać mi to zajeło ok 20 ze złożeniem :cool: