Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi a4 b6 anglik opłacalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym uzyskać informację czy opłacalne jest zakupić takiego anglika rocznik 2001 za około 13 tys zł?

Autko posiada aktualne ubezpieczenie ofc angielskie i tutaj zastanawiam mnie czy mogę jeździć do woli na tym ubezpieczeniu i np jeżeli nadejdzie termin zapłaty OC to nie ma problemu żeby brat mi to zapłacił gdyż mieszka na "wyspach".

I czy ktoś się orientuje jaka jest cena przekładania kierownicy? ja mogę zgadywać że około 6 tys. z robocizną ale prosiłbym o wypowiedź kogoś kto już to robił, bo jeżeli cena autka po przemianie ma się = cenie auta z kierownicą po "naszej stronie" to chyba w ogóle się nie opłaca ;/.

Opublikowano

Ja mogę tylko lub aż 90 dni w roku wyjechać po za wyspę bez dodatkowych oplat.

Jak wyjadę i nie zgłoszę, a coś się stanie to nie pokryją z ubezpieczenia.

Cena ubezpieczenia na wyspie :wallbash::no: ;( :confused4::shocked::angry::sick3:

Opublikowano

Prawda! Ubezpieczenie na wyspach jest zabójstwo. Co do jeżdżenia w Polsce angielskim autem to ubezpieczenie Cię pokrywa tylko na określony okres czasu (patrz umowa). U mnie np jest to tylko 30 dni. Wiadomo, wszystko jest OK, dopóki się nic nie stanie... Sprawdzą, kiedy płynąłeś promem i Ci udowodnią bez problemu

Opublikowano

Ja mysle nad zjazdem do pl i chyba przeloze swoja niunke. Za w miare dobra przekladke + nabicie klimy + przeglad trzeba dac ok 6-7 tys w zaleznosci od wyposarzenia i koloru wnetrza.

zobacz tutaj:

http://angliki.info.pl/phpbb/viewtopic.php?f=48&t=54

Audi A4 B6 czas 2 dni robocze. Ten koles podobno dobrze przeklada.

A moze doczekamy czasu, ze w polsce bedzie mozna rejestrowac angliki jak to ma miejsce w reszcie krajow starej unii? :mysli:

Opublikowano

z tego co wiem to nie rejestrują już przekładanych anglików od tego roku..

Opublikowano

i bardzo dobrze.

Opublikowano

Rejestrują.

A co do ubezpieczenia, to musi ono być na Ciebie, inaczej jest nie ważne. Na wyspach ubezpieczenie jest również na osobę, nie na samochód jak u nas.

Opublikowano

Znacie jakieś strony z furaczami z Anglii?