Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jakie sprzęgło do modyfikacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i sprzęgło powiedziało dość ;( więc trzeba nowe i teraz mam dylemat jakie kupić, zwłaszcza że autko jest po modach i czekają go następne. Docelowo ma być 200PS nie wiem jaki wyjdzie moment a już jest nie mały. Możecie mi coś polecić, potrzebuję mocne sprzęgło ale żeby żona potrafiła tym jeździć. Acha i czy dwumas też mam odrazu wymieniać? Jeśli tak to czy na dwumasowe czy jedno masowe?

Opublikowano

No i sprzęgło powiedziało dość ;( więc trzeba nowe i teraz mam dylemat jakie kupić, zwłaszcza że autko jest po modach i czekają go następne. Docelowo ma być 200PS nie wiem jaki wyjdzie moment a już jest nie mały. Możecie mi coś polecić, potrzebuję mocne sprzęgło ale żeby żona potrafiła tym jeździć. Acha i czy dwumas też mam odrazu wymieniać? Jeśli tak to czy na dwumasowe czy jedno masowe?

Orginalne sprzęgło w AVF bez problemu poradzi sobie z mocą rzędu 200km nawet i więcej. Kup nowy zestw LUKa z dwumasem.

A jak już na upartego chcesz mieć mocniejsze sprzęgło to kup orginalny dwumas i do tego sprzęgło z BRD. Wytrzyma spokojnie 450Nm i 250Km. :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Sprzęgło z BRD podejdzie do mnie bez problemu ???

Opublikowano

Skoro Jarol tak napisał , to bym nie wątpił :hi:

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam od świeże troszkę temat :) Czyli Do AVF z 6 biegówka Podejdzie sprzęgło od BRD a dwumas oryginalny ma zostać? tak??

Posiada ktoś jakie numery sprzęgła BRD jakie podchodza Do AVF

(Chcę wszystko kopic NOWE LUKA )

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam od świeże troszkę temat :) Czyli Do AVF z 6 biegówka Podejdzie sprzęgło od BRD a dwumas oryginalny ma zostać? tak??

Posiada ktoś jakie numery sprzęgła BRD jakie podchodza Do AVF

(Chcę wszystko kopic NOWE LUKA )

Pozdrawiam

Dwumas w BRD i AVF jest taki sam.

Opublikowano

Podepnę się troszkę :wink4:

Jeśli dwumas jest taki sam to kupując sprzęgło od BRD wszystko będzie P/P :naughty: :?:

Też będę musiał niedługo kupić zestaw :kwasny:

Opublikowano

ja dam znać jak zrobię;) zamówiłem już nowe koło 2 masowe od avf a sprzęgło od BRD numerki podam i zdj wrzucę w nowym tyg:) pozdrawiam :cool1: :cool1:

Opublikowano

u mnie sprzęgło póki co seria :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Ja mam założone sprzęgło i dwumas od AVF zrobiłem na tym już 40000 i jak dotąd jest OK

Opublikowano

Ja mam założone sprzęgło i dwumas od AVF zrobiłem na tym już 40000 i jak dotąd jest OK

Do takiego momentu jak masz obecnie to sprzęgło z AVFa bez problemu wystarczy. :wink4:

Opublikowano

wszystko możliwe że seria by wytrzymała jak bym przelatanych tys nie miał:) obecnie auto ma 193Ps i 418Nm i dlatego kąbinuje mocniejsze troszkę sprzęgiełko:)

sprzegło to dodatek po kapitalnym remoncie silnika po sprzęgle jade na sprawdzenie na hamowni co dała generalka mam zrobione juz 4 tys to chyba na hamownie mogę się udać czy sprzęgło tez trzeba dotrzeć?? hi hi:) :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

Jutro jadę po nowe sprzęgło. Właśnie też kombinuje dwumas zostawić ori avf a sprzęgło nowe brd. Tydzień temu po programie w goodhope zaczęło się lekko ślizgać na 4 i 5 biegu jak się dobrze rozgrzało. Mam nadzieje że wszystko będzie do siebie pasować

Opublikowano

jeśli będzie wszytko OK to pamiętajcie o podrzuceniu numerów :wink4: :wink4: :wink4:

Opublikowano

Cholera kupiłem jednak ori od avf. Powody następujące : mechanik który ma mi to zakładać mógł załatwić obydwa sprzęgła i gdyby pasowało brd to avf mógłby zwrócić ,ale u niego te sprzęgła były średnio o 250 zł droższe niż ja mogłem załatwić(a przekładka 350 zł) ,a ja nie mam możliwości kupić dwóch i jednego oddać. Poza tym sprzedawca w Inter Cars (tam kupiłem-880 zł LUK) nie był pewien czy brd podejdzie do avf .Mówił że koło jest w sumie takie samo , ale jedno jest samo nastawne a drugie nie, mówił jeszcze coś o wałku sprzęgłowym i nie mógł mi dać 100% pewności że wszystko będzie do siebie pasować.

Postanowiłem więc założyć ori avf , ale jestem ciekaw czy ktoś pokombinuje i spróbuje założyć do avf od brd.

Opublikowano

Ogladalem ostatnio u kuzyna w warsztacie zuzyte obydwa sprzegla wygladaja tak samo trzeba by pomierzyc jedyna roznica to wlasnie to ze w sprzegle od brd nie ma sprezynek.

Opublikowano

hej witam wszystkich dokonałem zmiany sprzęgła moje okazało się nie takie złe wizualnie ale łożyska oporowego to już nie było praktycznie;) sprzęgło spisuje się bardzo dobrze:) łapie od samego dołu. co prawda nie nacieszyłem się długo bo podczas jazdy zepchnęli mnie z drogi podczas wyprzedzenia i murze naprawić autko :) a numerki dwumasy to 415 0244 10 a sprzegła od brd musze zerknac bo nie mam przy sobie ale jest LUK a na warstwie ciernej VALEO>

:naughty: :naughty:pozdrawiam i życzę wesołych swiąt:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A ja tam proponuje wzmocnic u Radzikowskiego i zapomina sie co to jest uslizg sprzezgla . Jest podobno troche twardziej , ale ja juz ze trzy lata jezdze i mi pasuje :kox:

Opublikowano

ja mogę powiedzieć że przy zmianie skrzyni z 5 na 6 kupiłem cały komplet LUK-a do BRD: dwumas, tarcza i docisk i wszystko pasuje bez problemowo (mam to w passacie b5 fl, ale to raczej nie robi różnicy) jak na razie przejechałem na tym zestawie ok 15tys przy mocy 174km i 386Nm i wszystko elegancko śmiga, nic sie nie ślizga, nawet przy ostrzejszej jeździe :) i z tego co pamiętam to w tarczy było 6 sprężyn, bo ktoś wyżej pisał że nie ma wcale

Opublikowano

ja mogę powiedzieć że przy zmianie skrzyni z 5 na 6 kupiłem cały komplet LUK-a do BRD: dwumas, tarcza i docisk i wszystko pasuje bez problemowo (mam to w passacie b5 fl, ale to raczej nie robi różnicy) jak na razie przejechałem na tym zestawie ok 15tys przy mocy 174km i 386Nm i wszystko elegancko śmiga, nic sie nie ślizga, nawet przy ostrzejszej jeździe :) i z tego co pamiętam to w tarczy było 6 sprężyn, bo ktoś wyżej pisał że nie ma wcale

mam bardzo podobne wartości :wink4: masz może kolego n-ry tego kompleciku :naughty: :naughty: :naughty:

chyba też się skuszę na BRD :mysli: