Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Montaż / demontaż przycisku ESP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, mam bardzo wytarty przycisk ESP. Chciałbym go wymienić. Potrzebuje pomocy i instrukcji. Proszę o pomoc. Boję się, że coś spierdo.. :)

ESP.jpg

dzięki, z pozdrowieniem, PL

Opublikowano

ja podważyłem sam przycisk delikatnie nie zdejmujac obudowy gornej, zamowielem nowy w servisie audi ale rozni sie kolorem, jest rowniez czarny ale inny odcien, mowili ze nie ma innych czy to prawda nie wiem??

Opublikowano

zamowielem nowy w servisie audi ale rozni sie kolorem, jest rowniez czarny ale inny odcien, mowili ze nie ma innych czy to prawda nie wiem??

Zgadza sie :) jest ciutke inny odcien kolor soul 6PS , poniewaz w pierwszych latach produkcji 2001-2002 byly pokryte kiepskim jakosciowo materialem i schodzil z plastiku :thumbdown: . Oczywiscie pozniej poprawili to :wink4:

Opublikowano

wrc - z czego pochodzą te schematy ?

Demontaz%20wylacznika.jpg

Opublikowano

z ELSY i ten hak czolowy maja tylko w serwisie :decayed:

4 razy próbowałem Ją zainstalować - i :thumbdown::) (WIN7)

Opublikowano

jak ja wymienialem przycisk ESP delikatnie go z dwoch stron podwazylem (NIC NA SIŁE) i spokojnie wyszedl... nowy na jego miejsce - calosc zajela mi 2 minuty :good:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Przeczytałem chyba wszystkie wątki nt. wymiany przycisku ESP. Zdecydowałem się wymienić go samodzielnie, bez odkręcania listewki i innych rzeczy. Wziąłem ze sobą nowy przycisk i cieniutki śrubokręt. Na początku wybadałem co i jak...dokładnie z jednej i drugiej strony - w sumie to za dużo to tam nie widać :disgust:...na początku delikatnie podważyłem górną część przycisku i coś chrupnęło... :mysli: no to pięknie już coś połamałem, ale okazało się, że to chyba ta stara część - dla tych co dopiero przymierzają się do wymiany - warto owinąć śrubokręt jakimś cieniutkim materiałem - nie uszkodzimy wtedy powłoki nad przyciskiem. Następnie delikatnie aczkolwiek stanowczo wprowadzamy śrubokręt między górną część przycisku a listewkę - u mnie jest taka srebrna - i podważamy...przycisk sam elegancko się wysuwa...uważajmy tylko bo jest on połączony takim czarnym kabelkiem na zatrzask. Zwalniamy zatrzask, i podpinamy nowy przycisk, który wsuwamy na miejsce starego. Całość - 5minut pracy :-) :gwizdanie: :notworthy:

Opublikowano

nic prostszego :wink4::good:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam trochę inne pytanie, jak zdemontować ramkę na przyciski w sedanie gdzie trzyma się esp, parktronic, włącznik rolety. Zrezygnowałem z przycisku rolety i chcę włożyć wizytownik, ale nie mogę wyciągnąć tej ramki.

2229330735.jpg

Robił to ktoś bez wyciągania kosza?

Opublikowano

Ja montując tą ramkę musiałem navi wysunąć na dosłownie na 3 cm. Podobnie pewnie będzie z demontażem.

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie czy są przyciski ESP ale z ugieciem z prawej strony ? bo taki mi przyszedł a nie zwrocilem uwagi od innego audi to jest czy co?

Opublikowano

Od anglika :kwasny:

Opublikowano

ja otworzyłem schowek i śrubokretem odciagnełem górna osłone i przycisk esp od góry wysunac

roboty max. 3-4min.

co do zaoblenia to masz przycisk z UK

Opublikowano

To w anglikach jest odwrotnie :rolleyes:

Czyli cupholder jest lewy ?

Można go zamontować zamiast esp i zaslepek które w tym miejscu mam :confused:

wysłane z Commodore 64

Opublikowano
Od anglika :kwasny:

Kurde nie zwrocilem na to uwagi kupując swoją drogą nie spodziewalem sie ze nawet przyciski na desce od anglika sie róznią :kwasny: