wild80 Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 Witam,zwracam się z pytaniem do znawców którzy już przerabiali temat.Noszę się z zamiarem zglebienia na wiosnę mojego wozidła i w związku z tym mam dylemat i pytanie,czy gdy założę sportowe zawieszenie -40/-40 moje auto obniży się wystarczająco czy potrzebny jest gwint? bo same sprężyny raczej nic nie dadzą. Pytam o to,ponieważ moje Audi według mnie stoi dziwnie wysoko nawet jak na 1BA i obawiam się że -40 będzie za mało
RAWULI Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 ja po tym co już poczytałem i po własnych doświadczeniach z zawiasem szedłbym w gwint jak chcesz konkretnie na lato przyglebiać a na zimę trochę podnieść to sam widzisz...gwint pozdro. Znawcą nie jestem, tak to widzę . kozę to masz konkretną
A-rek Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 czy gdy założę sportowe zawieszenie -40/-40 moje auto obniży się wystarczająco czy potrzebny jest gwint? a co to znaczy wystarczająco :?: obniży się o 4 cm dla jednych to dużo, dla jednych mało bo same sprężyny raczej nic nie dadzą kto ci tych bzdur naopowiadał :?:
RAWULI Opublikowano 10 Marca 2011 Opublikowano 10 Marca 2011 czy gdy założę sportowe zawieszenie -40/-40 moje auto obniży się wystarczająco czy potrzebny jest gwint? a co to znaczy wystarczająco :?: obniży się o 4 cm dla jednych to dużo, dla jednych mało bo same sprężyny raczej nic nie dadzą kto ci tych bzdur naopowiadał :?: jak do seryjnych amorków strzeli za niskie sprężyny(-20mm to może i ujdzie) to chłopak może ostro przytrzeć jego śliczną a4kę
piotrekb90 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Ty grzebałeś coś przy tym zawieszeniu czy jak kupiłeś autko to takie już było?? Nie wiem jak wam ale mnie się podoba na zime taki zawias to miodzio + jeszcze
vdm Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 miałem takie zawieszenie jak ty 1BA, finalnie założyłem sprężyny od 1BE i jestem mega zadowolony w przyszłym tygodniu 17' zagoszczą to pstryknę foty i sam zobaczysz czy o to Ci chodzi ?
wild80 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Opublikowano 11 Marca 2011 czy gdy założę sportowe zawieszenie -40/-40 moje auto obniży się wystarczająco czy potrzebny jest gwint? a co to znaczy wystarczająco :?: obniży się o 4 cm dla jednych to dużo, dla jednych mało bo same sprężyny raczej nic nie dadzą kto ci tych bzdur naopowiadał :?: Miałem wcześniej golfa III i kupiłem właśnie same sprężyny i nie dało to oczekiwanego efektu. piotrekb90-kupiłem już taką kozę i mnie to wnerwia że tak wysoko stoi. vdm-czekam na fotki,ja też planuję założyć 17 ale wcześniej chcę go posadzić na glebę.Właśnie może ktoś wrzuci też fotki jak ma na samych fedrach,kompletnym zawiasie i gwincie. i jeszcze jedno czy gwint z avanta 2000r LIFT 1.9 TDI 115KM podejdzie do mojego?
vdm Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 miałem takie zawieszenie jak ty 1BA, finalnie założyłem sprężyny od 1BE i jestem mega zadowolony w przyszłym tygodniu 17' zagoszczą to pstryknę foty i sam zobaczysz czy o to Ci chodzi ? Amorki 1BA Sprężyny 1BE Felgi 17' et45 oponki 225/45 tak to wygląda na moim aucie
zgredek27 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Miałem 1ba, było 1be.. jest -40 i tak już zostanie. Dopiero taka sprezyna mniej więcej zrównuje się z nadkolem. 1be koza
wild80 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Miałem 1ba, było 1be.. jest -40 i tak już zostanie. Dopiero taka sprezyna mniej więcej zrównuje się z nadkolem. 1be koza masz cały zawias -40 czy tylko sprężyny?
f1mlody Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 na twoim miejscu jak juz inwestowac to tylko w gwint może drozsze ale mozna regulowac jak sie chce
vdm Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 ... 1be koza nie przesadzaj 1BE to minimum dla feli 17', a tylko o to mi chodziło , za dużo robie rocznie km, żeby obniżać bardziej bądź też zakładać gwint
Rekomendowane odpowiedzi