mlody_89 Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Wyswietla mi sie taki blad i nie wiem co on moze oznaczac i czym byc spowodowany 561 Dopasowanie(ustalenie)składu mieszanki przekroczona wartość adaptacji - dodawanie
Dev Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 sprawdz jak pracuje sonda na wolnych i wyższych obrotach prawdopodobnie na wolnych sie zawiesza i dlatego powstaje bład pozostaje tylko wymiana na nową
mlody_89 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Opublikowano 11 Marca 2011 Zapomniałem dodać ze w Audi założona jest instalacja gazowa i czy może byc to tym spowodowane?? Powiem jeszcze ze jak wyświetla mi się ten błąd to samochód jest mułowaty, a jak skasuje to jest żwawy
Dev Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 najpierw sprawdz jak pracuje sonda na benzynie a potem na gazie jezeli na beznynie jest ok to pozostaje regulacja gazu
mlody_89 Opublikowano 11 Marca 2011 Autor Opublikowano 11 Marca 2011 a mozecie mi powiedziec jak to sprawdzic? i w jakich granicach liczbowych powinna pracowac Sonda??
Dev Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 sprawdzisz na Vag-u blok silnik, a potem bloki pomiarowe, kanal chyba 7 i 9, nie pamietam musi płynnie oscylowac w zakresie 0-1V, zwykle jest to 0.1-0.9V a jak nie masz VAG-a to wepnij multimetr w kable od sondy
Rekomendowane odpowiedzi