Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa silniczka zamka w bagażniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój problem jest następujący. Miałem problemy w otwieraniem tylnej klapy a wczoraj padł mi silniczek całkowicie. Klapa otwiera się tylko z kluczyka. Wymieniłem tą blaszkę i nadal nie ma żadnego efektu. Silnik działa poprawnie naciskając przycisk w klapie dopływa prąd.

Gdzie jeszcze szukać problemu ????

pewnie w zamku... a cięgna cale i siedzą na swym miejscu ??

Opublikowano

Doszedłem co jest nie tak.

Nie miałem po prostu masy :grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wykonałem operację na moim zamku w audi, niestety nie przyniosła zamierzonego rezultatu,

mój silniczek po prostu był wyeksploatowany, i musiałem wymienić go na nowy.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie każdy kawałek metalu nadaje się na podmiankę.Przetestowałem cztery rodzaje blaszek ,ale dopiero materiał z bezpiecznika samochodowego zadziałał!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja blaszkę zastąpiłem sreberkiem ( folia aluminiowa do pieczenia) działa jak nowy :) bez wycinania blaszek itd :)

Opublikowano

ja wyłamałem blaszkę z zużytej żarówki H7 :decayed: i działa już tak 2 lata

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

kombinowałem dziś z tymi blaszkami ale lipa. chyba silniczek się spalił bo jest okopcony w środku. jak można sprawdzić czy sliniczek jest sprawny?

Opublikowano

Podłączyć 12V i sprawdzić czy się kręci ;)

Opublikowano

kurde okazuje się że nie mam wogóle prądu w kabelku który idzie do silniczka. chyba niepotrzebnie rozkręcałem silniczek;/ gdzie bym musiał zajrzeć ??

Opublikowano

Pamiętaj, że prąd w tym kabelku pojawi się tylko w momencie wciśnięcia przycisku otwierania bagażnika.

Opublikowano

Oooo to mnie teraz zaskoczyłeś . nie pomyślałem;) ide jeszcze raz rozbierać;)

Opublikowano

Qrcze a ja mam mały problem i nie wiem czy jest on związany z zamkiem czy z czymś innym. Dodam, że jestem po wymianie tej blaszki w zamku. Problem pojawia się gdy auto dłużej postoi i nie otwiera się bagażnika, np. na następny dzień gdy otwieram bagażnik nie chcę on się lekko otworzyć tj. zamek słychać pracuję, ale klapa jest "przyssana" i trzeba mocno ją wyszarpać aby podnieść. Coś jak w zimie jak są mocno ujemne temperatury i klapy/drzwi przymarzają. Tutaj jest podobny efekt. Po tym pierwszym otwarciu klapa już normalnie elegancko się otwiera. W czym może być problem? Ktoś spotkał się z czymś takim?

Miewam identyczny problem gdy nie otwieram bagażnika przez kilka dni. Odświeżam pytanie ;)

Opublikowano

Pamiętaj, że prąd w tym kabelku pojawi się tylko w momencie wciśnięcia przycisku otwierania bagażnika.

Sprawdzone i niestety zero prądu. ;/ chyba oddam do elektryka bo nie wiem o co kaman:/

Opublikowano

A z przycisku pilota też sprawdziłeś? Jeśli z przycisku pilota też nie daje napięcia to sprawdź przewody przy zawiasie klapy bagażnika. Jeśli z pilota będzie prąd to prawdopodobnie będziesz musiał dostać się do mikrostyku w przycisku klapy i go przeczyścić.

Opublikowano

z pilota też zero reakcji. przejrzałem szybko te przewody i nie wygladają na uszkodzone. Jak będzie lepsza pogoda to zajrzę dalej ale wiązka wygląda ok. a może jakiś bezpiecznik jest odpowiedzialny za działanie klapy?

Opublikowano

Całkiem prawdopodobne ;)

Zazwyczaj sprawdzanie zaczyna się od bezpieczników ;)

Opublikowano

Tak tylko podejrzewam ze drzwi i klapa są pod jednym bezpiecznikiem a drzwi działają ok. No ale dla pewności poszukać który to może być bezpiecznik

Opublikowano

to nic nie da kolego , spróbuj trochę przestawić mikroprzełącznik w górę lub w dół i to pomoże

U mnie sprawa wyglądała jak u wszystkich w związku że oddałem na dzień samochód do machera to wspomnialem o problemie klapy, ten stwierdzil ze naprawil i klapa działa, wszystko pięknie poza tym ze FIS pokazuje otwarta klape bagaznika, jak mam ten mikroprzelacznik poruszac, jak ten element wyglada i jak do tego sie dostac, proszę o pomoc

Opublikowano

moim skromnym zdaniem microswitch jest w zamku wbudowany..

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy od blaszek, czy moglibyście podać grubość oryginalnej blaszki? Jak będzie ktoś wymieniał, to proszę o zmierzenie suwmiarką, żebym wcześniej wiedział jakiej grubej blachy szukać.