dawdaw18 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Witam mam problem z temperatura pokazywaną na blacie przy jeździe w trasie lub spokojny ruchu miejskim nie pokazuje temperatury jak zgasze i po chwili odpalę podskakuje do 70-75 i po chwili spada jedynie podczas ostrego deptania gdzieś w mieście podejdzie do 90 ale nigdy nawet nie przeskoczy w aucie jest ciepło sprawdzony termostat i wymieniony czujnik może to by spowodowane wskaźnikiem na desce??
NikoA4 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Czujnik jaki oryginalny,nowy?Tez kiedyś miałem taki problem,po wymianie termostatu i czujnika na oryginal problem zniknol .Takie rzeczy to tylko ASO.
bartek1605 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 VAG w dłoń i sprawdź czy to wina czujnika czy blatu
Norge10 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 U mnie było to samo - wymieniłem termostat i wszystko jest ok. Stary termostat sprawdziłem w domu w kubku z gorąca wodą i zachowywał się prawidłowo ! Więc nie sprawdzaj starego termostatu tylko wymien go na nowy i na pewno będzie ok !
Maniek85 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Ja bym obstawiał czujnik a nie termostat. Zresztą piszesz że po zgaszeniu i odpaleniu temperatura nagle rośnie w przy całkiem otwartym termostacie nie osiągnie takiej temperatury tak nagle ( o ile w ogóle osiągnie ). Kup oryginalny czujnik albo tak jak kolega sugeruje - VAG i do dzieła.
?agi Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 mialem taki sam przypadek i po podpieci vaga pokazywal czujnik . Wymienilem go i byla dalej lipa najczesciej nie czujnik ale termostat siada wiec odkrecaj i wymieniaj termostat WAHLERA kup:)
Rekomendowane odpowiedzi