Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Prośba o analizę logów przed programem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak na moje niefachowe oko: Na 1 cylindrze katastrofa, duży bip pompki i ogromna korekta. I chyba turbo dość późno wstaje.[br]Dopisany: 15 Marzec 2011, 18:03_________________________________________________+termostat :)

Opublikowano

Faktycznie, pompki jako takie. Może kabelki źle łączą...

Wyślij maila to swojego przyszłego tunera i niech on powie, czy warto jechać na rolki z takimi rozbieżnościami.

Opublikowano

Panowie znawcy sztuki tajemnej pomóżcie coś w temacie :notworthy:

Opublikowano

Termostat myślę ok, bo robiliśmy logi jak na desce pokazało się 90, a nie popatrzyłem na kompa. Pompki po logach dynamicznych dostały jeszcze większych korekcji, poza tym auto jedzie ok.

Opublikowano

Na takich korekcjach raczej wątpie żeby ktoś podjął sie tuningu, a jeszcze jak wzrosły po jeżdzie to już wogóle. Zresztą z tego co mi wiadomo to korekcje sa składową wielu czynników min stanu wtryskiwaczy oraz kompresji na poszczególnych cylindrach. Ja bym sie pierw tym zajął a nie myślał tuningu.

Opublikowano

czyli gdzie najprawdopodobniej szukać przyczyny najpierw?

Opublikowano

Najpierw to zmien termostat.

Pozniej sprawdz wtyczki i kabelkologie do PD.

Opublikowano

Mogą być np: uszczelniacze na pompowtryskach lub złe połączenie na kabelkach.

Opublikowano

Kabelki sprawdzę jak tylko będzie chwila.

A co do termostatu był sprawdzany w grudniu teraz na 5 kilometrach mam 90 stopni więc jeszcze go poobserwuję :mysli:

płyn chłodniczy różowiutki przejrzysty zbiornik wyrównawczy czyściutki, oleju nie przybywa i nie ubywa zauważalnie, silnik suchutki jak pieprz od czerwca zrobione ponad 16tyś i żadnych niedomagań :mysli: więc mam zagwozdkę :kwasny:

poczytałem trochę i wymienię termostat na początek :mysli:

w dziale o termostatach piszą że w niedogrzanym klekocie mogą się pojawiać dziwne korekty wtrysków i po wymianie się to stabilizuje przeważnie :kwasny: miejmy nadzieję, że i u mnie się uda

Opublikowano

Mogą być np: uszczelniacze na pompowtryskach lub złe połączenie na kabelkach.

Jaki jest koszt uszczelniaczy i czy mozna to zrobic samemu?? A polaczenie na kablach sprawdzac jakims miernikiem czy poprostu wyczyscic wtyki etc??

Opublikowano

uszczelniacze i listwa w ASO koszt znosny.

a przeczyszczanie styków i podginanie to loteria.

Opublikowano

...przeczyszczanie styków i podginanie to loteria.

niech najpierw spróbuje poprawić stare wtyczki, a potem ewentualnie jeśli będzie poprawa zakupi nową.

Uszczelniacze znajdziesz w ASO, IC, alledrogo