Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Kierownica - HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Po przestudiowaniu forum nie znalazłem odpowiedzi na swój problem....

Miałem wczesniej 3-ramienna kierownice sportową. Poduszka została stara, zmieniło sie tylko KOŁO KIEROWNICY.

Posiadam automata i udało mi sie dostac taką samą tylko z guzikami po prawej i lewej posiada ona + i - .

Moduł kolumny kierowniczej jaki posiadam jest z literką F (lowline) wiec potrzebuje następny z literką N zamówiłem w ASO i będzie na dniach...

Czy musze wymienić taśme kierownicy aby działały przyciski jesli mam 6 pin ? Z tego co wiem wszystkie kierownice multi w B6/7 miały tasme 12 PIN ?

Czy to prawda ?

Guziczki na kierownicy sie jeszcze nie podswietlają... Czy po instalacji modułu i taśmy wszystko zagra ?

Skrzynia biegów tiptronic - zakodowana przyjeła kodowanie tipa w kierownicy

RNS-E - przyjeło kodowanie bez problemu

Moduł czeka na wymiane ale to lada moment....

Czy coś oprucz taśmy 12 Pin może mnie jeszcze zatrzymać w rezanku ? :mysli:

Mam dokładnie taką kierownice :

1494953034

[br]Dopisany: 15 Marzec 2011, 21:30_________________________________________________EDIT: Jakie funkcje posiadają guziki na kierownicy ? Z tego co wiem po lewej głośność po prawej biegi tak ?? Bo na tym ostatnim najbardziej mi zależy ;)

Opublikowano

To są guziki tylko do tiptronica. W b6 nie było kierownic 3 ramienny z multifunkcją. Jeżeli podłączysz moduł N i taśmę z końcówką D lub E (12pin) do tego okablowanie odpowiednie - przyciski będą podświetlane. Zakodujesz jeszcze vagiem w 16 w pozycji 3 numer 1 i będą Ci chodziły przyciski do zmiany biegów (swoją drogą moim zdaniem mod całkowicie bez sensu) ponieważ:

1. Wymieniasz w sumie wszystko tylko poduszka zostaje a dodajesz jedną funkcję która i tak z przyciskami jest beznadziejna (nie ma to jak łopatki z B7).

2. Najbardziej z Twojego postu zaciekawiło mnie stwierdzenie że moduł N zamówiłeś w ASO - ciekawe ile taka przyjemność kosztuje bo w dziale sprzedam 100 zł :D

jeżeli dałeś za moduł N 800 zł tak jak podaje gajos to mod jest mega :good: w tej cenie można dostać kiere 3 pikowaną z łopatkami i mf z poduszką :) ale co nowe to nowe a jeszcze z ASO to hoho :)

jeżeli masz pytania o podłączenie wszystkiego pisz - chętnie Ci pomogę

Opublikowano

Kolego mam dobry dostep do czesci w moim aso. Jestem klijentem NORA i mam max rabaty a do tego fakturka... jutro dzialam i zobacze jak to dziala. Jak cos to zawsze mozna zalozyc kierke z b7. Swoja droga modul bedzie mnie kosztowal duzo mniej niz piszesz....

Pozdro

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Opublikowano

moduł z ASO :polew:

5)Moduł pod tempomat. kiere multi do B6 z końcówką N

modu.jpg

cena:120 z wysyłem

1. Wymieniasz w sumie wszystko tylko poduszka zostaje a dodajesz jedną funkcję która i tak z przyciskami jest beznadziejna (nie ma to jak łopatki z B7).

jeżeli dałeś za moduł N 800 zł tak jak podaje gajos to mod jest mega :good: w tej cenie można dostać kiere 3 pikowaną z łopatkami i mf z poduszką :) ale co nowe to nowe a jeszcze z ASO to hoho :)

jeżeli masz pytania o podłączenie wszystkiego pisz - chętnie Ci pomogę

też bym wolał założyć kierę z b7 z łopatkami i Mu-FU :good: