snicky25 Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Witam sprawa wyglada tak licznik raz dzala raz nie znaczy tak temp dziala paliwo dziala a wariuje obrotek i predkosc. Dodam tylko ze jak nie zaskoczy to slychac tykanie ciagle z okolicy licznika a jak zaskoczy to dziala normalnie. Czy ktos ma jakies pomysly?
WOJTEK WOŁOMIN Opublikowano 15 Marca 2011 Opublikowano 15 Marca 2011 Nie jestem pewien ale moze to być zimny lut na którejś nóżce od silniczka.
snicky25 Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Opublikowano 15 Marca 2011 hmm tylko tyle ?? to by znaczylo ze na dwoch nozkach od predkosci i obrotów
szogun0 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Trzeba by posprawdzać dokładnie kostki licznika.
wrhz Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 Jesli tylko obrotek i predkosciomierz to moga byc winne silniczki. Jakiej prod masz licznik. ja mam u siebie JAEGER i winne w tej kwesti byly silniczki w jakims warsztacie chcieli 150zl za sztuke wiec sie wzielem za nie sam i teraz smigaja pieknie (pol godz roboty)..
pablo_9 Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 kiedyś miałem u siebie podobne objawy gdzie nie działały mi tak jak u Ciebie prędkościomierz i obrotomierz (w tym czasie licznik też nie naliczał przejechanych kilometrów) i co jakiś czas się włączały i działały, w moim przypadku skończyło się na wgrywaniu na nowo wsadu do pamięci i pomogło... ale warto najpierw sprawdzić jak wyżej koledzy radzą
snicky25 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 koledzy mi nalicza kilometry a jak nie dziala to wskazowka od obrotka drga
krzysiek704 Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 Odgrzeje trochę kotleta. W moim B5 1,9 AFN jak otworzę drzwi wskazówka od obrotomierza drży przez około 2 sek w okolicy zera. Podczas jazdy pokazuje prawidłowo. Jaka może być tego przyczyna?
Rekomendowane odpowiedzi