Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AAH] Świst wiatru przy zamkniętych drzwiach od kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas jazdy słychać świst powietrza wdrażającego się pod uszczelkę. Próbowałem przyciągnąć drzwi lecz nie ma regulacji :(

Macie jakieś pomysły co zrobić ?

Opublikowano

Tak tylko te posty dotyczą drzwi, a ja stwierdziłem że to świszczy przez uszczelkę szyby.

Opublikowano

Tak tylko te posty dotyczą drzwi, a ja stwierdziłem że to świszczy przez uszczelkę szyby.

Jeżeli uszczelki wizualnie są całe to wina leży po stronie zawiasu,tak jak w pierwszym poście. Spróbuj wyregulować drzwi,bo prawdopodobnie opadły. Miałem identyczny problem. Przy 130 świszczał wiatr w górnej części okna w okolicy pasów. Podniosłem drzwi i jest cisza.

Opublikowano

Jak jadę po nierównościach wolno to słyszę jak mi szyba tak jakby trzeszczy jak styropian o szybę.

Jak podniosłeś drzwi ? Czy to na pewno przez drzwi ? bo jak pędzę 80km/h i odciągnę drzwi do środka to świst pozostaje, więc wypada na to że to związane jest z oknem.

Opublikowano

Mam to samo i stale z tym wlacze. JAk tylko sie zrobi ciepło to zabiorę się za to na poważnie. Regulacja ramy jak narzie trochę pomogła ale muszę zrobic to dokładniej bo teraz to na próbe tylko regulowałem. Myślę że to wystarczy , trzeba ja do wneki drzwioiwej troche przyciągnąc aby docisk byl większy, później na rygu - drzwi wyregulować aby dobrze przylegały i gotowe.

Opublikowano

wiem że to starz post ale ja dzis wygrałem z tym problemem w moim autku moj kuzyn mial tak samo i wystarczy przy otwartej szybie delikatnie podgiąć ramke do wewnątrz auta i po sprawie to troche spartańskie ale skuteczne :th:

Opublikowano

:polew:

dosyć drastyczna metoda Arek23