Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Interfejs nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich. mam audi a4 b6 avant silnik 1.9 disel i chciałem uruchomić pełnego fis-a i tempomat, zakupiłem odpowiednie manetki a następnie interfejs oznaczony jako vag k + can 2.5. przed zamontowaniem chciałem zrobić próbę...i tu pojawia się mój problem a minaowicie

po podpięciu się do gniazda odpaliłem vag 409-1s, robię tes portu i otrzymuje komunikat:

Port status - ok

Interface: found

Type: serial Pass-through

Opto/Iso: yes

Ross-Tech Design: No

jako laik w tych sprawach wnioskuje że skoro port jest ok a i interfejs jest rozpoznany to zapisuje i wchodzę w grupe 17 i tu niespodzianka.....mija kilkanascie sek. i komunikat zwrotny:

No response from controller. ????

prubuje z vag-iem 311-2. tak jak wcześniej podpinam się, test i komunikat:

Com Port Status- ok

Interface Status - Found, Ready

Fast-Synch Compatible - NO i jak we wczesniejszej próbie grupa 17 i znowu komunikat No response from controller.

Czy może któryś z bardziej doświadczonych forumowiczów wie w czy leży problem, jeśli tak to prosze o jakąś pomoc. z góry dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

Kupiłeś nowy ten kabelek? Wspołpracuje on wogole z vagcom? Sprawdz na polskim vagu czy sie łączy ze sterownikami.

Opublikowano

Było już kilkukrotnie napisane na forum. Ten kabel nie nadaje się do diagnostyki. :cool1:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...