kopar Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 witam wszystkich. mam audi a4 b6 avant silnik 1.9 disel i chciałem uruchomić pełnego fis-a i tempomat, zakupiłem odpowiednie manetki a następnie interfejs oznaczony jako vag k + can 2.5. przed zamontowaniem chciałem zrobić próbę...i tu pojawia się mój problem a minaowicie po podpięciu się do gniazda odpaliłem vag 409-1s, robię tes portu i otrzymuje komunikat: Port status - ok Interface: found Type: serial Pass-through Opto/Iso: yes Ross-Tech Design: No jako laik w tych sprawach wnioskuje że skoro port jest ok a i interfejs jest rozpoznany to zapisuje i wchodzę w grupe 17 i tu niespodzianka.....mija kilkanascie sek. i komunikat zwrotny: No response from controller. ???? prubuje z vag-iem 311-2. tak jak wcześniej podpinam się, test i komunikat: Com Port Status- ok Interface Status - Found, Ready Fast-Synch Compatible - NO i jak we wczesniejszej próbie grupa 17 i znowu komunikat No response from controller. Czy może któryś z bardziej doświadczonych forumowiczów wie w czy leży problem, jeśli tak to prosze o jakąś pomoc. z góry dziękuje i pozdrawiam
YOGI3000 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Kupiłeś nowy ten kabelek? Wspołpracuje on wogole z vagcom? Sprawdz na polskim vagu czy sie łączy ze sterownikami.
szogun0 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Było już kilkukrotnie napisane na forum. Ten kabel nie nadaje się do diagnostyki.
kopar Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Opublikowano 21 Marca 2011 no i wszystko jasne :dzieki za podpowiedz. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi