Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ze Śląska do Władysławowa - jak jechać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Za tydzień wybieram się na kilka dni do Władysławowa i mam problem z wybraniem trasy, słyszałem ze nasza DK 1 jest w strasznym stanie, co prawda bd jechał na 15 calach ale to nie znaczy ze chce mieć pokrzywione felgi.. Koniecznie muszę jechać przez Toruń. Ma ktoś jakieś pomysły na drogę zastępczą? Może być wiochami byle by asfalt był ok ;) przejazd w nocy.

Opublikowano

Kolego z tego co się orientuj to masakra na jedynce jest od obwodnicy Torunia do Włocławka, a sam przelot przez Włocławek to jakaś paranoja. Pomijając sam fakt dziur (kratery) to w samy mieście jest jakaś przebudowa i parte mijanek (tak było jakiś miesiąc/dwa temu). Na tym odcinku trasy niepogonisz... Dalej od strony Włocławka do samej Łodzi jest dobrze (jak na Polskie warunki), aczkolwiek nie wiem jak po tej zimie bo dawno od Włocławka do Łodzi nie jechałem.

Opublikowano

przelot przez włocławek to fakt masakra ... a sama dk 1 nie jest az w takim lipnym stanie , ale przez budowę autostrady wszędzie jest pełno kamieni no i kumplel przez to ma szybę spisaną na straty, jak będziesz jechał normalnie , a nie za***rdalał jak przypał to dojedziesz :tongue4:

Opublikowano

DK 1 przez Łódź prowadzi wyremontowaną kilka lat temu Al. Włókniarzy i jest spoko, poza incydentalnymi jakimiś pęknięciami. Nie ma remontów żadnych ani objazdów, więc przelecisz bezstresowo, pomijając światła i niewielkie korki w paru miejscach, no ale to jest w końcu miasto :D

Przejazd przez Włocławek to zawsze przeżycie z gatunku traumatycznych, ale jak już dolecisz do Nowych Marzów, polecam A1, potem masz już obwodnicę Trójmiasta, następnie troszkę przebijania się przez Gdynię, Rumię i Redę i potem elegancką ścieżkę nr. 216 do samego Władysławowa.

Opublikowano

generalnie cały kraj jest rozkopany,przebudowy/remonty + łatanie dziur po zimie na mniejszych trasach,także chyba niema sensu kombinować :cool1:

Toruń,Włocławek,Świecie,byle do autostrady,potem obwodnica trójmiasta do końca(tutaj możesz wpaść na kawkę do mnie,zapraszam :wink4:),Rumia,Reda i w prawo do Władka :)

od Nowych Marzów,czyli początku autostrady,do końca obwodnicy można ciąć 200km/h non stop(przy bramce tylko zwolnij :decayed:),także co stracisz na trasie na dziury/mijanki/itd...,tutaj nadrobisz :cool1:

Opublikowano

Nie dalej jak tydzień temu byłem w Władysławowie, tam jechałem nocą przez Warszawę tak jak nawigacja poprowadziła, a z powrotem przez Łódź za dnia, wyjazd z Władysławowa o 14. Ogólnie polska to jedne wielki plac budowy ale jeśli chodzi o dziury to trasa przez Warszawę lepsza chodź troszkę dalej. A trasa przez Łódź na pewno więcej dziur ale też nie taka straszna za dnia zrobiłem ją w 7h i tak jak kolega wyżej napisał od Nowych Marzów do obwodnicy autostrada A1 koszt 17 zł ale cały czas ponad 200 km/h

Opublikowano

Koledzy a słyszał ktoś z was o mierzeniu czasu przejazdu ? Często jeżdżę na CB i kiedyś słyszałem luźną rozmowę dwóch kierowców ciężarówek, którzy opowiadali o przelocie przez Włocławek. Podobno są tam zamontowane jakieś czujniki (nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie ma to niby działać), które mirzą czas przejazdu przez całe miasto i wyliczają średnia prędkość, jeżeli mamy średnią prędkość ponad n 70 km/h to wiadomym jest, że załamaliśmy przepisy i mandacik. Słyszał może ktoś o czym takim ?

Opublikowano

od Nowych Marzów,czyli początku autostrady,do końca obwodnicy można ciąć 200km/h non stop(przy bramce tylko zwolnij :decayed:),także co stracisz na trasie na dziury/mijanki/itd...,tutaj nadrobisz :cool1

Zapomniałeś o remontach obwodnicy zjazd na Orunię i prawie od Szadułek do Matarni :cool1:

Nie da rady przelecieć tam 100,a już na pewno nie 200 :decayed:

Opublikowano

dziękuje za info koledzy, pojadę raczej tak jak zumi prowadzi czyli DK 1 :decayed: najwyżej będę szukał nowych felg :kox:

Tomeks, dzięki ale podejrzewam ze bd miał napięty program, ale możesz doradzić gdzie można smacznie zjeść w trójmieście :good: może być pizza ew normalne zestawy obiadowe, restauracje, zajazdy itp :hi:

Opublikowano

Ty się boisz lecieć na 15 a ja dokładnie tą samą trasą ale w drugą stronę na 19 calach zamierzam śmigać ;( :naughty: :naughty:

polecam jazdę w nocy :good: