Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Przyciemnianie przednich bocznych szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi: :hi:

Jak wygląda prawnie przyciemnianie przednich bocznych szyb (kierowca+pasażer)? Jest to dozwolone w ogóle?! Czy jest jakieś ograniczenie % (tak kiedyś słyszałem - chyba 30%). Myślę o ściemie ale nie wiem, czy w ogóle można. Nie chce się pchać na przypał... :mysli:

Opublikowano

nie dozwolone

Opublikowano
  • Autor

mogą zabrać dowodzik?! :kwasny:

Opublikowano

:hi: :hi:

Jak wygląda prawnie przyciemnianie przednich bocznych szyb (kierowca+pasażer)? Jest to dozwolone w ogóle?! Czy jest jakieś ograniczenie % (tak kiedyś słyszałem - chyba 30%). Myślę o ściemie ale nie wiem, czy w ogóle można. Nie chce się pchać na przypał... :mysli:

Zgodnie z przepisami, szyba czołowa musi mieć przepuszczalność światła na poziomie 75%, przednie boczne - 70%.

Czyli możesz przyciemnić maksymalnie przednią 25% i przednie boczne 30%, ale z tego, co mi wiadomo, to A4 ma już fabrycznie ściemnione szyby własnie o te 30%.

Opublikowano

Przy okazji sie podepne, powie mi ktoś czy A4 ma standardowo takie niebieskawe szyby? U siebie takie mam, nie jest to czysto przeźroczyste szkło tylko takie własnie niebieskie.. Więc jak to jest?

Opublikowano

Przednie są "niebieskie" z filtrem UV .... ale ja np nie mam :)

Opublikowano

ja nawet boczne mam takie niebieskie stad moje pytanie :) ?

Opublikowano

Witam .. :hi:

Widziałem w programie" UWAGA PIRAT jak panowie z drogówki zatrzymali kolesie z przyciemnionymi bocznymi szybami...

Więc sprawdzili mu przepustowość światła i miał coś 35%

a powinno być 75% przepustowości ,byłby zabrany dowodzik ale koleś przy Panach policjantach stargał folię ze szyb i uratował dowodzik....

Chodzi tu o szyby boczne w przodzie (kierowcy i pasażera w drzwiach..)

Opublikowano

W wątku który podałem wyżej jest wszystko opisane... wystarczy poczytać :wink4:

Opublikowano

Jest na to sposob -kupujesz dwie szyby chocy porysowane.

Jak zabiora dowod zakladasz stare porysowane a te z folia odkladasz na bok.Po przegladzie zakladasz szyby z folia :tongue4:

Opublikowano

Witam .. :hi:

Widziałem w programie" UWAGA PIRAT jak panowie z drogówki zatrzymali kolesie z przyciemnionymi bocznymi szybami...

Więc sprawdzili mu przepustowość światła i miał coś 35%

a powinno być 75% przepustowości ,byłby zabrany dowodzik ale koleś przy Panach policjantach stargał folię ze szyb i uratował dowodzik....

Chodzi tu o szyby boczne w przodzie (kierowcy i pasażera w drzwiach..)

kolego kiedy to ogladales bo 2tyg temu taka sytuacja mi sie we Wroclawiu przydazyla, a z checia bym obejrzal jak wyglada moja A4 w tv :naughty:

Opublikowano
kolego kiedy to ogladales bo 2tyg temu taka sytuacja mi sie we Wroclawiu przydazyla, a z checia bym obejrzal jak wyglada moja A4 w tv naughty

Witaj .. :hi:Ja to oglądałem nie tak dawno ....program już był w nowej edycji..ale nie myło to :a4fan: ..tak ze wszystko raczej przed Tobą i nami.... : :> Takie filmiki to puszczają ponoć około trzy miesięcznym opóźnieniem... :hi:

Opublikowano

Czyli co Policja wziela sie za te ciemne szyby po bokach ? :kwasny:

Opublikowano

Ja też miałem taką sytuację ( zatrzymała mnie policja i powiedzieli, albo zdrapuję folię, albo dowodzik :wallbash: ) Zdzierałem w domu, ale jes to czasohłonne :thumbdown:. Teraz już nie przyciemniam przednich bocznych i jeżdżę spokojniej.

Opublikowano

niestety tak jest ale w wielu sytuacjach zalezy to o okolicznosci ;)

przez 2 lata jezdzilem z ciemnymi szybkami (wszystkie oprocz czolowej :>) i nigdy nie zdarzylo mi sie aby miec z tym problem...

baaa bylem w niemczech z 4-5 razy z tymi szybkami i na nartkach we wloszech 2 razy :) wiec dla mnei nie ma problemu :przebiegly:

Opublikowano

miałem 1,5 roku przyciemnione... jezdziłem po polsce a dziady pod domem mnie zlapały.

jest to niedozwolone... jakakolwiek folia, bo seria ma niedużo mniej niz 30%

wszystko zalezne od ,,Pana'' czy sie doczepi czy nie :good:

a przeglad to wiadomo... jak to w polsce z tym bywa

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

witam jest na to sposob a mianowicie na przeglad mialem takie zdarzenie ze sie doczepili ale nie zabrali dowodu a gdy pojechalem podbic przeglad bo mi wyszedl to opuscilem przednie szyby na maxa i gosc nie zatrybil ze mam przyciemnione moze to nie wyjscie ale zawsze 50%na50% ze podbije dowod bynajmniej mi sie udalo a gosc dosc upirdliwy ale przynajmniej wiesz co ma byc ewentualnie wymienione pozdrawiam

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
miałem 1,5 roku przyciemnione... jezdziłem po polsce a dziady pod domem mnie zlapały.

jest to niedozwolone... jakakolwiek folia, bo seria ma niedużo mniej niz 30%

wszystko zalezne od ,,Pana'' czy sie doczepi czy nie :good:

a przeglad to wiadomo... jak to w polsce z tym bywa

dokładnie, ori przednie szyby w drzwiach mają 28% przyciemnienia.