slawek5170 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 witam wszystkich i proszę o poradę. wczoraj przy normalnym użytkowaniu Firefox wyskoczył mi jakiś błąd, ale normalnie mogłem korzystać z przeglądarki. Po ponownym włączeniu kompa po jakiś 2 godzinach Firefox nie działa ani Thunderbird. Sporo programów zaczęło mi szwankować, w ogóle nie szło ich włączyć. Doszedłem do wniosku, że to wirus i postanowiłem wgrać ponownie system. Korzystam z XP. niestety jak zacząłem instalacje to pokazał mi tylko jedną partycja d 130gb, a pozostałych dwóch nie. Oczywiście tę na której jest system mi nie pokazał nie wiem dlaczego. Proszę o pomoc i o porady czym skutecznie wyczyścić komputer
ykk Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Pewnie MBR uszkodzil. Zrob mu niski format.
K2 Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 wirus mówisz wiec mógł sprawić błędy w partycjach i dlatego ich nie wykrywa moja rada: wykręć dysk i idź do kogoś kto ma dobrego anty wiar wgranego + np program partition magic 8.0 którym wywalisz wszystko z dysku i poustawiasz partycje na nowo i aktywujesz je
yahoovip Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 Można też to zrobić za pomocą live cd jakiegoś linuksa... np ubuntu. Masz tam program gparted, wykryje Ci wszystkie partycje, sformatujesz sobie i powinno działać.
Rekomendowane odpowiedzi