STO_PROCENT Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 witam pytanie jak w temacie czy wspomaganie moze chodzic za lekko? może mało precyzyjne pytanie ale... ostatnio byłem przy zakupie A4 dla wujka po dogadaniu sie z cena wujek postanowił że to ja wróce do domu jego A4 odrazu co dał sie odczuc to cięzej pracujące wspomaganie(dodam że wuja audi to rocznik 99) Czy lekkie wspomaganie to dobrze czy żle? mi bardziej podeszło cięzej pracujące Czy sila wspomagania zależy od rocznika?
cayenne Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 To jak chodzi wspomaganie zależne jest od stanu pompy,ale także od szerokości ogumienia i ciśnienia w oponach-może było go zbyt mało,bądź jak już wspomniałem opony mogą być szersze.
slaweq Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Wspomaganie może działać różnie... ostatnio jechalem inną A4 i chodzilo zdecydowanie luźniej niż w mojej... a dlaczego(?) to nie mam pojecia:)
jarek1971 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 u mnie znowu chodzi ciężko i też mnie to zastanawia
adadur Opublikowano 20 Grudnia 2007 Opublikowano 20 Grudnia 2007 Dokładnie na to może mieć wpływ kilka czynników - niech wujek sprawdzi czy nie ma wycieków ze wspomagania i zmieni sobie olej.
STO_PROCENT Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2007 no to mam problem bo chciałbym żeby wspomaganie 'chodziło ' troche cięzej ale chyba nic nie wydumam zapytam jeszcze mechanola może cos mu w glowicy zaswieci
Gość dzikidzidz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Opublikowano 15 Stycznia 2008 jedyne rozwiązanie oprócz zmiany gum to zmiana pompy wspomagania na taką, która daje mniejsze ciśnienie np. ze 131 bar na 119 (nie pamietam dobrze cisnień ale pompki ZF miały bardzo szeroki rozrzut). Hardcorowo możesz spuścić płyn wspomagania
Rekomendowane odpowiedzi