Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Numer katalogowy zaworu DV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pomoze mi ktos i poda pelna nazwe lub nr katalogowy zaworu DV czyli upstowego ... bo w aso w kr robia wielkie oczy co tj za zawor i wmawiaja mi i wciskaja ze od turba jest N75 I tylko ten :((( slowa te moze potwierdzic kilka osob z krk pracuja w aso a pojecia nie maja ja tez ale tam nie pracuje hehe :)

* nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem forum (ten poprawiłem) - lukaszr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Numer zaworu upustowego DV do 1.8T AEB to: 034145710A.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podsi a powiedz mi dlazcego chcesz wymienic ten zawor?? jakie moga byc objawy kiedy zawor nie bedzie dzialal jak nalezy?? zawor upustowy rozumiem ze upuszcza przeladowane powietrze z turba...

Opublikowano

objawy są takie że zawór nie trzyma ciśnienia - rozszczelnia sie i turbo musi nadrabiać zaległości, auto np. może słabiej zbierać sie z dołu, bo pełne doładowanie przyjdzie później, najlepiej włożyć ori zawór z TT o końcówce nr. 710N, jest wytrzymalszy, nie kombinować z zamiennikami, bo w większości przypadków nie zdadzą egzaminu.

Opublikowano

bo u mnie wlasnie jest jakis problem z moca i szukam co to mzoe byc bo slaby jest a elektronika bledu nie wykazuje skolei logow nie mam gdzie zrobic dokladnych :/

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

d

najlepiej włożyć ori zawór z TT o końcówce nr. 710N, jest wytrzymalszy, nie kombinować z zamiennikami, bo w większości przypadków nie zdadzą egzaminu.

Digit mozesz podac numer katalogowy do tego DV od TT chce podjechac do ASO

Dzieki

Opublikowano

znajac zycie to taki sam nr tylko ze z N na koncu. 034145710N

Opublikowano

N już nie produkują, teraz jest na końcu A

Opublikowano

N już nie produkują, teraz jest na końcu A

To czym się różni ten od TT?

Opublikowano

teraz to juz sam nie wiem :decayed: w etce jak wpisze ten numer znajdzie mi ten DV od TT?

Opublikowano

Czekamy na odpowiedz wybawcy. Bo skoro do AEB jest z A i do BEX , czyli TT 225 np. jest równiez teraz z A to ja już jestem głupi :cool1:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

czy jest mozliwosc zbadania samemu poprawnosc dzialania tego zaworu upustowego? czy tylko wyspecjalizowany warsztat da rade to zrobic? oraz tego zaworu N75 ?

Opublikowano

czy jest mozliwosc zbadania samemu poprawnosc dzialania tego zaworu upustowego? czy tylko wyspecjalizowany warsztat da rade to zrobic? oraz tego zaworu N75 ?

Jest możliwość. Podłącz pod wąż wyjścia turba kompresor i nadmuchaj 0,5Bar-a. Będziesz słyszał czy gdzieś syczy powietrze. Przy okazji sprawdzisz szczelność całego układu tak jak jest w realu.

Opublikowano

ja bym dmuchał 1.0 bara :gwizdanie:

Opublikowano

Spokojnie można i 1,2Bar-a, napisałem 0,5 dla bezpieczeństwa bo nie mam pojęcia w jakim stanie jest seryjne DV z AEB w aucie kolegi. Może zacząć popuszczać po takiej próbie. Chyba, że jest już z TT 25 to można i 1.2 .