liderck Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam. Mam takie pytanko do was, gdy kupiłem samochód A4 1.8 T 150koni wszystko pracowało tak jak trzeba ,czuć było że się zbiera śmigało aż miło . Po jakimś czasie przy gwałtownym wciśnięciu gazu coś go zaczynało dławic, szarpać. Autko zostało podpięte pod komputer ,wynik 1 błąd -za duże ciśnienie doładowania ( Elektrozawór turbiny do wymiany) Kupiłem używkę, wymieniłem podpiąłem pod kompa itp itp zero błędów.no i od tej pory autko zrobiło się troszkę słabsze,zastanawiam się dlaczego czy to normalne po wymianie elektrozaworu??? . Wiem że przed wymianą było większe ciśnienie no i chyba dlatego tak śmigał a teraz jest niby prawidłowe....Da się coś z tym zrobić??? Jakie powinno być prawidłowe ćiśnienie???
Buba Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 myślę ze ten jeden błąd jest przyczyną
marceel1 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Wcześniej widoczne był uszkodzony i dawał za duże, z tego co piszesz to wydaje mi się, że teraz jest ok. A jakie powinno być ciśnienie to na forum jest tego...
kred Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 baw sie dalej w używki to tak bedziesz miał. chcesz dłuzej pojezdzić kupuj nowe części
marcin_s7 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 tylko wiadomo nowe to $$$ ciśnienie w 1.8T u mnie wynosi 0.5 bara może już się przyzwyczaiłeś do 150 km i sie wydaje, że jedzie słabiej
kred Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 poprawne doładowanie 0.4-0.6 na serii jak czujesz ze nie idzie tak jak przed wymiana cos dalej musi byc nie tak
Buba Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 poprawne doładowanie 0.4-0.6 na serii jak czujesz ze nie idzie tak jak przed wymiana cos dalej musi byc nie tak 0.5 to minimum.
kred Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 zależy też gdzie i jak mierzył ciśnienie. robiłeś logi dymamiczne??
liderck Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2011 No może i się przyzwyczaiłem :> mierzyłem ciśnienie przed wymiana było stanowczo za duże, robiłem logi itp itp . przy najbliższej okazji zrobię logi i się upewnię. Dzięki za pomoc :wink4:Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi