Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spociki Łódzkie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

frugodh nie ładnie jest się chwalić... :wink4:

Pantonik no weź pochwal kolegę:decayed: człowiek pochwalony jest bardziej efektywny :> :> :> :>

• Odpowiedzi 76,8 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

nie chwalę dla zasady.... :gwizdanie:

Opublikowano

nie wolno chwalić bo spocznie na laurach :gwizdanie:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 19:26_________________________________________________cześć Madzia :wink4:

Opublikowano

A ja sobie rezam coś na wzór BT w Audi... problem tylko taki, że przy żadnym kodowaniu radia nie słyszę w głośnikach sygnału podpiętego do wejścia "tel" :confused4: Przydałby mi się jakiś schemat, cokolwiek, bo nie wiem, jak jest to oryginalnie podłączone. Radio się wycisza, napis "TELEFON" na radiu jest, więc dziwne, że sygnał z wejścia nie idzie na głośniki;/

Opublikowano

oj DJ ja niestety nie mam zielonego pojęcia o tym więc nie pomoge niestety:P

ale czytam żeby nie było że olewam tematy:P

Opublikowano

Siemano Bandziory :hi: :hi: :hi: :hi:

frugodh - szacun, aż się nie chce wierzyć, że to te same sprzęty na zdjęciach "przed" i "po" :good: :good: :good:

Opublikowano
  • Autor

DJ a ja wzialem dla Ciebie uchwyt centralke i wszystko co wydlubalem z auta na spota z grilem i zapomnialem :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Opublikowano

Ty miałeś przewodowy telefon, tak?

Generalnie rzecz biorąc, gdzieś doczytałem, że Concert I nie ma wejścia na telefon (mimo, że jest w rozpisce kostek i piny też są) i jest tylko wyciszanie, ale nawet jeśli, to tak, czy siak - wyrezam innym sposobem;p

Opublikowano
  • Autor

Ty miałeś przewodowy telefon, tak?

Generalnie rzecz biorąc, gdzieś doczytałem, że Concert I nie ma wejścia na telefon (mimo, że jest w rozpisce kostek i piny też są) i jest tylko wyciszanie, ale nawet jeśli, to tak, czy siak - wyrezam innym sposobem;p

nie wiem bo telefonu nie bylo :)

byl sam uchwyt taka stacja dokujaca do tel to chyba komorka jakas siemens tak mi sie wydaje :)

Opublikowano

Własnie wpadłem na pewien pomysł odnośnie zwiększenia mocy ADR-a.

Porównując dane techniczne ADR-a oraz silnika 2.0 5v o oznaczeniu ALT z B6 zauważyłem ciekawą rzecz: cylindry w ALT mają jedynie o 1.5 mm większą średnicę, niż ADR. ALT ma jednak większy skok tłoka, co oznaczałoby inny wał korbowy, ale pomińmy go.

Oba silniki mają jednakowy stopień sprężania (10.3) oraz 5-zaworową głowicę.

Rozwiercamy ADR-a o te 1.5 mm. Wkładamy tłoki z ALT-a - i tu chwilowo utknąłem, bo nie mogę znaleźć nigdzie wymiarów tłoków w ALT/ADR (ich wysokości konkretnie) i nie wiem, czy zmniejszy się/zwiększy stopień sprężania :(

Jeśli udałoby się zmniejszyć stopień sprężania, to ciekawe, jak taka przeróbka wpłynęłaby na parametry ADR-a :mysli:

Z ciekawości policzę, o ile wzrośnie pojemność skokowa ADR-a zakładając, że skok tłoka pozostanie bez zmian (86.4 mm) :D

Opublikowano
  • Autor

Własnie wpadłem na pewien pomysł odnośnie zwiększenia mocy ADR-a.

Porównując dane techniczne ADR-a oraz silnika 2.0 5v o oznaczeniu ALT z B6 zauważyłem ciekawą rzecz: cylindry w ALT mają jedynie o 1.5 mm większą średnicę, niż ADR. ALT ma jednak większy skok tłoka, co oznaczałoby inny wał korbowy, ale pomińmy go.

Oba silniki mają jednakowy stopień sprężania (10.3) oraz 5-zaworową głowicę.

Rozwiercamy ADR-a o te 1.5 mm. Wkładamy tłoki z ALT-a - i tu chwilowo utknąłem, bo nie mogę znaleźć nigdzie wymiarów tłoków w ALT/ADR (ich wysokości konkretnie) i nie wiem, czy zmniejszy się/zwiększy stopień sprężania :(

Jeśli udałoby się zmniejszyć stopień sprężania, to ciekawe, jak taka przeróbka wpłynęłaby na parametry ADR-a :mysli:

Z ciekawości policzę, o ile wzrośnie pojemność skokowa ADR-a zakładając, że skok tłoka pozostanie bez zmian (86.4 mm) :D

:zemdlal:

Opublikowano

No mam: 1847 ccm :D (1781 ccm ma "normalny" ADR)

Ale to zakładając, że po założeniu tłoków z ALT nie zmieni się skok tłoka. No nic. Jak znajdę jakąś stronę z tłokami (MAHLE nie ma tłoków do silników Audi, a inna firma nie przychodzi mi na razie do głowy) - to będę znał dokładne wymiary i wtedy policzę dokładnie :D

Aha, i kolejna rzecz: wydech.

Wymyśliłem sobie ostatnio taki układ wydechowy: od 1 i 2 cylindra oraz od 3 i 4 idą dwa osobne kolektory z osobnymi DP, bez tłumika środkowego, obie rury zakończone pojedynczym wydechem każda (co daje dwa tłumiki końcowe - klasyczny podwójny wydech, jak w 2.0 TFSI Pantona czy rem1ka :D )

Takie zmniejszenie oporów w wydechu też powinno zaowocować delikatnym przyrostem mocy :kox:

Jeszcze dolot, rozrząd i osprzęt - i kurna znajdę sposób na te 140-150 KM w ADR :naughty:

Opublikowano
:hi: siemka, ktoś dysponuje VAG-iem? potrzebuje odczytać jaki mam soft w skrzynce.
Opublikowano
  • Autor

:hi: siemka, ktoś dysponuje VAG-iem? potrzebuje odczytać jaki mam soft w skrzynce.

a byals 5 razy na spocie ??

:polew: :polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 23:31_________________________________________________ja tez potrzebuje logi to mi kazali jeszcze przynajmniej 3 razy sie na spocie pojawic :decayed: :decayed: :decayed:

Opublikowano

Kurde, ale tak teraz myślę - podwójny wydech, jak teraz z sondą? :mysli: :mysli: :mysli:

Jak dać do ECU sygnał, który normalnie idzie z jednej sondy? :mysli:

[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 23:32_________________________________________________

No się tak przypadkowo składa, że ja dysponuję :cool1: :cool1: :cool1:

Opublikowano

:polew: :polew: :polew: :polew:[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 23:31_________________________________________________ja tez potrzebuje logi to mi kazali jeszcze przynajmniej 3 razy sie na spocie pojawic :decayed: :decayed: :decayed:

:polew: dobre, a byłam w sumie z imprezą 3 razy.... :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

hhyyhy no wlasnie :D:kox::wink4:

Opublikowano

4 :D

Opublikowano

Kurde, ale tak teraz myślę - podwójny wydech, jak teraz z sondą? :mysli: :mysli: :mysli:

Jak dać do ECU sygnał, który normalnie idzie z jednej sondy? :mysli:

[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 23:32_________________________________________________

No się tak przypadkowo składa, że ja dysponuję :cool1: :cool1: :cool1:

aaaahaaa no szkoda że w niedzielę nie wpadłam na ten pomysł, a teraz w tę się wybierasz ?[br]Dopisany: 06 Kwiecień 2011, 23:35_________________________________________________

4 :D

ups....4

Opublikowano

Magda wpadaj do mnie to Ci sprawdzę.... :tongue4: