Panton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 A ja jak jechałem to już stał ściągnięty na poboczu pod STATOIL i panowie policjanci coś notowali... Odbiłem na stację i kupiłem coś takiego (czerwony): dolałem i jest laleczka (ten szum ucichł i na skręconych kołach na maxa jak się porządnie doda gazu to cisza.... nic nie szumi). Mam jeszcze tego czerwonego specyfiku 2/3 więc jakby komuś brakowało to śmiało. Dzięki panowie (Bartek, DJ...) za info odnośnie specyfika bo kompletnie nie wiedziałem co tam dolać.. ps: co do pożegnania to
bartek1605 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 ja używam tego http://www.kroon-oil.com/en/products/catalogue/seg_aut/krho/276/automotive/kroon-oil-hydraulic-oils/special-hydraulic-fluid-sp-3013/tab-specificaties/[br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:05_________________________________________________i nie wiem czemu kojarzy mi się że powinien być zielony, bo czerwony to stary ATF który już nie jest prawie wykorzystywany w nowszych autach
Panton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 a ten co ja kupiłem na statoil to może być? W sumie można spuścić ten co jest cały i zalać nowym... ale nie wiem czy jest sens. [br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:08_________________________________________________Bartek sprawdziłem jaki mam kolor (jak się przejechałem to nagrzał się i było go więcej więc mogłem umoczyć i na chusteczce sprawdzić) i był czerwony...
bartek1605 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 jeżeli jest taka możliwość to jeździj na DX III, jest nowszy
Panton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 jeżeli jest taka możliwość to jeździj na DX III, jest nowszy aaa to spoko... dzięki za info
Gość SpongeBob Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 no to i ja taki specyfik musze zakupic:D y to chyba ostatni zjechalem:)[br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:23_________________________________________________a jak wyjezdzalem to wlsanie kolo bp kogos zlapali smerfy, a kolo makro to wlasnie stal juz na boku i iskrobali panowie cos
Kimi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Panton, wybacz, ale nasza Koleżanka ze Śląska miała pociąg do domu i poprosiła o podwózkę na dworzec, nie mogliśmy na Was zaczekać Przykro mi, że się nie pożegnalismy ;(
Panton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Panton, wybacz, ale nasza Koleżanka ze Śląska miała pociąg do domu i poprosiła o podwózkę na dworzec, nie mogliśmy na Was zaczekać Przykro mi, że się nie pożegnalismy ;( A to wszystko tłumaczy i zwracam honor panowie... ps: jak zwykle wszystko przez baby.. [br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:28_________________________________________________ no to i ja taki specyfik musze zakupic:D y to chyba ostatni zjechalem:)[br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:23_________________________________________________a jak wyjezdzalem to wlsanie kolo bp kogos zlapali smerfy, a kolo makro to wlasnie stal juz na boku i iskrobali panowie cos Ja mam tego jeszcze (czerwonego) więc za tydzień jak wpadniesz na spota to spokojnie sobie dolejesz pod kurek.
Gość SpongeBob Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 ja to Kolezanke podziwiam ze pociagiem chcialo się przyjezdzac[br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:30_________________________________________________Ja mam tego jeszcze (czerwonego) więc za tydzień jak wpadniesz na spota to spokojnie sobie dolejesz pod kurek. za tydzien ciezkie pytanie czy sie zjawie bo napewno mam szkole wiec bede w warszawie tylko nie wiem do ktorej jeszcze patrze teraz w plan jak z tym 29:D[br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:31_________________________________________________ku memu wielkiemu zdziwieniu wolne mam:D jadę dwa weekendy pod rząd potem akurat 29 wolne i znowu dwa pod rząd, czyli zjawię się
Kimi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 ja to Kolezanke podziwiam ze pociagiem chcialo się przyjezdzac[br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:30_________________________________________________Ja mam tego jeszcze (czerwonego) więc za tydzień jak wpadniesz na spota to spokojnie sobie dolejesz pod kurek. za tydzien ciezkie pytanie czy sie zjawie bo napewno mam szkole wiec bede w warszawie tylko nie wiem do ktorej jeszcze patrze teraz w plan jak z tym 29:D[br]Dopisany: 09 Styczeń 2011, 21:31_________________________________________________ku memu wielkiemu zdziwieniu wolne mam:D jadę dwa weekendy pod rząd potem akurat 29 wolne i znowu dwa pod rząd, czyli zjawię się :good: :good:
Panton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 jeżeli jest taka możliwość to jeździj na DX III, jest nowszy aaa to spoko... dzięki za info Bartku poczytałem trochę na forum odnośnie tych płynów do wspomagania i może tylko głowa rozboleć (ile ludzi tyle dwa razy więcej opinii...) Jedni piszą, że zielony... inni, że czerwony... a jeszcze inni, że czerwony jest zły bo rozszczelni układ.... pogubić się w tym wszystkim można (straszne zamieszanie...) Ciekawe jaki zaleca Audi/ASO.... do B7
Kimi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ciekawe jaki zaleca Audi/ASO.... do B7 mysli I myślę, że tego powinieneś się trzymać - w końcu to producent wie najlepiej, jakie płyny eksploatacyjne należy lać.
Panton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Ciekawe jaki zaleca Audi/ASO.... do B7 mysli I myślę, że tego powinieneś się trzymać - w końcu to producent wie najlepiej, jakie płyny eksploatacyjne należy lać. Szukam co napisali w książce.... może coś napisali...
DeeJay_Kill Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Na korku masz pewnie napisaną zalecaną normę płynu.
bartek1605 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 ASO i to wniesie troche wiarygodnych i świeżych informacji
Panton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Na korku masz pewnie napisaną zalecaną normę płynu. Nom właśnie.... w książce nic nie znalazłem ciekawego (normy lub czegoś podobnego)... napisali tylko oczywiste pierdoły... hmmm... na pewno jest napisane na pojemniczku/korku tylko nie chce mi się iść do garażu i sprawdzić....hmmm chociaż może mi się zechce...
Adrenalina Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 doleciałam chciała nie chciala, mus to mus dzięki za spocika ludziska, Kimi za transport, i przepraszam że sie nie pożegnałam z niektórymi ale wpadłam w panikę jak zobaczyłam jak już późno :gwizdanie: Krzyś, jutro przejrze swoje zasoby i puszcze Ci na pw parę linków spadam zakopać się w liściach, bo padam na twarz bajo !
Panton Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 to się jednak przejdę.. bo mnie ciekawość męczy...
Kimi Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 doleciałam chciała nie chciala, mus to mus dzięki za spocika ludziska, Kimi za transport, i przepraszam że sie nie pożegnałam z niektórymi ale wpadłam w panikę jak zobaczyłam jak już późno :gwizdanie: Krzyś, jutro przejrze swoje zasoby i puszcze Ci na pw parę linków spadam zakopać się w liściach, bo padam na twarz bajo ! Dobrej nocki
bartek1605 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Opublikowano 9 Stycznia 2011 Barabara to narazie w takim razie
Rekomendowane odpowiedzi