SebolA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Więc tak: Przy niskich obrotach (1500-2000) słychać stukanie dokładnie z tego ustrojstwa zaznaczonego na zdjęciu czerwonym kołem.Szukałem tematów z wiązanych z stukaniem,ale zasypany zostałem tematami z zawieszeniem i nic po za tym.Gdybym wiedział jak się nazywa to "coś" i do czego służy byłoby łatwiej.Najważniejsze czy te stuki zwiastują rychły koniec tego urządzenia? Bo wcześniej nie słyszałem żadnych dźwięków.
Konrad.jpg Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 To jest zawór odpowietrzający bak i ma stukać
Bogumił Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Nie, to jest zawór od filtra z węglem i faktycznie ma cykać.
kamilmlody Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 filtr z węglem aktywnym jest elementem układu odpowietrzenia baku. Tak, to jest elektrozawór, musi cykać. Niech ktoś to w końcu doda do FAQ bo ten temat w ciągu ostatnich 2 tygodni był poruszany co najmniej 4 razy i każdy pyta o to samo...
SebolA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 ok, dzięki za info, aaaleee czy ma on tak cykać, że go słychać we wnętrzu przy zamkniętych szybach i masce? U mnie ewidentnie zaczął cykać dużo głośniej niż np. miesiąc temu.Czyści się to jakoś albo cuś?
baraka Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 ustrojstwo to jest filtr stozkowy,wywal to..przez to więcej syfu do silnika wlatuje
Bogumił Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 baraka czytaj wątek a nie skupiaj się na zdjęciu. Wątek dotyczy zaworu a nie filtra (tak na marginesie filtry powietrza "nie stukają").
kamilmlody Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 nie stukają, ale "air box" robi jako tłumik szmerów ssania.. Cholera wie co tam moze byc slychac. Na Twoim miejscu wziął bym stetoskop i obadał dokladnie silnik. Moze to szklanka cyka a wydaje sie ze elektrozaworek.
HaVoK Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 nie stukają, ale "air box" robi jaki tłumik szmerów ssania.. Cholera wie co tam moze byc slychac. Na Twoim miejscu wziął bym stetoskop i obadał dokladnie silnik. Moze to szklanka cyka a wydaje sie ze elektrozaworek. Ten zaworek ma cykać i robi to dosyć głośno. Po otwarciu maski słychać go wyraźnie. Tym bardziej jak nie ma się osłony obudowy FP. A kolega nie ma tej osłony bo ma stożek. Zresztą. Nie potrzebny stetoskop. Wystarczy nachylić się nad silnikiem i wiadomo skąd dobiega dźwięk.
kamilmlody Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 ....że go słychać we wnętrzu przy zamkniętych szybach i masce? aż tak nie ma cykać, bez przesady... Śmiem powątpiewać, że to małe ustrojstwo może aż tak głośne dźwięki wydawac, ze do srodka slychac.. Mozliwe ze sie rozlatuje. Spróbuj to przedmuchac, psyknij WD i znów przedmuchaj
HaVoK Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 ....że go słychać we wnętrzu przy zamkniętych szybach i masce? aż tak nie ma cykać, bez przesady... Śmiem powątpiewać, że to małe ustrojstwo może aż tak głośne dźwięki wydawac, ze do srodka slychac.. Mozliwe ze sie rozlatuje. Spróbuj to przedmuchac, psyknij WD i znów przedmuchaj A no nie doczytałem. No tak nie powinien w sumie stukać. Ale był opisywany gdzieś na forum przypadek jak komuś stukał ten zawór bardzo głośno.
Rekomendowane odpowiedzi