PaPaY Opublikowano 11 Września 2006 Opublikowano 11 Września 2006 Jak w temacie, slychac s prawego kola jak jada np po bruku metaliczny dzwiek.. co to moze byc? lacznik :?: poZDRo!
Flaha Opublikowano 11 Września 2006 Opublikowano 11 Września 2006 może luźny zacisk? :?: Zdejmij koło i zobacz czy nie masz gdzieś luzów.
areckid Opublikowano 12 Września 2006 Opublikowano 12 Września 2006 Tu jest moj post, pewnie to samo : http://www.a4-klub.fg.pl/forum/viewtopic.php?t=2146 Zeby miec pewnosc, szybko mozna stwierdzic, jadac po bruku zaciagnij reczny na 1-2 zabki i powinno przestac stukac. Daj znac jak sprawdzisz.
PaPaY Opublikowano 12 Września 2006 Autor Opublikowano 12 Września 2006 zdjelem kolo, poruszalem zaciskiem luzow nie wyczulem ale slcyhac byllo delikatnie ten dzwiek metaliczny, a wiec sprawidzilem czy jest dobrze zacisniety i moim zdaniem byl.. ale rozlozylem go wyczyscilem delikatnie szczotka druciana i zlozylem.. i nie slyszac juz.. a przynajmniej tak mi sie wydaje.. zaraz jade jeszcze testy porobic zeby sie upewnic ze juz nie slychac, a jesli dalej bylo by slychac to co proponujecie?
Pikuś Opublikowano 12 Września 2006 Opublikowano 12 Września 2006 PaPaY, pewnie brzeczala Ci sprezyna dociskajaca klocki bo ja mialem identyczny obiaw jadac po bruku. Zakupilem nowa w ASO
areckid Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Napiszcie cos wiecej na ten temat (rozebranie zaciskow i sprezyny) bo chyba mnie czeka to samo albo kupno nowych ale to podobno juz spory wydatek.
Pikuś Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 areckid, stary, a dlaczego chcesz kupowac nowe zaciski?? Czyzby sie zapiekly? Wielkiej filozofi w rozbieraniu nie ma wiec i nie ma co pisac. Masz sprezyne na zacisku, ktora sciagasz, pozniej od tylu dwie sruby, ktore odkrecasz i praktycznei to wszystko. Chyba, ze jeszcze jazmo to dodatkowo dwie sruby.
areckid Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 No wlasnie nigdy nie bawilem sie w walke z zaciskami, a mechanik mi powiedzial, ze wyrobily sie prowadnice wiec nie wiem czy samo czyszczenie badz wymiana sprezyn cos dadza i dlatego prosze o rade. Poza tym cos jest podejrzane bo mam luzy w obu tylnych zaciskach.
Pikuś Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 areckid, mzoe masz ciulowatego mechanika i chce cie naciagnac na kaske. Masz jakies dolegliwosci czy co, ze pytasz o te zaciski :?:
areckid Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Dolegliwosci to nie mam ale wkurza mnie jak jade i cos mi dzwieczy , a wiem, ze to jest to bo sam sprawdzalem, ze sa tam luzy.
Pikuś Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 a wiem, ze to jest to bo sam sprawdzalem, ze sa tam luzy. Wiesz co Ci brzeczy wiec usun problem i po sprawie. Nie wiem o co Ci biega :?: napisalem Ci ile jest rozbierania, anie zapomnij kola sciagnac. Sorki nie moglem sie powstrzymac.
areckid Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Z tym kolem to przesadziles , moze zrobie to laparoskopem.
Pikuś Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 moze zrobie to laparoskopem. Czym to zrobisz i jak to juz Twoja wola, oby bylo wszystko oki i niunia przez to nei cierpiala.
areckid Opublikowano 13 Września 2006 Opublikowano 13 Września 2006 Niunia nie ucierpi bo poslubiona niecale 4 miesiace temu wiec bez obaw
Rekomendowane odpowiedzi