castor Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam wyjadaczy i nie tylko, Nastała zima a wraz z nią mrozy co da się już odczuć na naszych skórach (blachach). Chciałem zapytać czy zna ktoś sposób ochrony i konserwacji elementów gumowych nadwoziach ->głównie uszczelki wokół drzwi i bagażnika gliceryną w płynie. Podobno jest to bardzo dobry sposób naszych dziadków aby ochronić uszczelki zimą ?? Czy to faktycznie działa?? pozdrowaśki
Ciepły Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 zwykly krem TŁUSTY:) najpierw czyscimy najlepiej (plyn do szyb z lekka zawartoscia alkoholu) puzniej na sucho a puzniej paluch w krem i jazda
Rafaell Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Ja stosuję to http://moto.allegro.pl/item288253378_carplan_silikon_w_sprayu_300ml_promocja_.html i jest dobre ale tego typu preparatów jest duży wybór. A co do gliceryny to obiło mi się o uszy że można też stosować ale nigdy nie próbowałem.
Gość bibon Opublikowano 27 Grudnia 2007 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Jak koledzy wyżej napisali takich środków jest cała masa.Ja używam silikonu w spraju.
castor Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2007 zwykly krem TŁUSTY:) Nie jestem przekonany ze od kremu nie bedzie się starzeć lub co gorsza parcieć! Akurat mam glicerynę podręką i stąd moje pytanie. Widać będę musił spróbować pierwszy. Mało tego, postarałem i sprawdziłem. Gliceryna działa analogicznie jak oleje silikonowe, więc po co przepłacać. Lepiej wydać kaske na wachte i cieszyć się jazdą. pozdor
Rekomendowane odpowiedzi