tomekkarauda Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Witam wstaję rano chcę jechać na giełdę ,odpalam a tu takie jakby cykanie ,stukanie dobiegające z silnika. po dodaniu gazu na kostce plama jakby wody z sadzą . Postanowiłem się przejechać, jedzie normalnie siłę ma tylko dymi na niebiesko :wallbash:Płyn nie ubywa ,olej czysty ,nic nie robiłem nie grzebałem błędów brak .... Tankowałem tylko do pełna po korek ale to chyba nie ma nic do rzeczy ....proszę o pomoc
gularz27 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 coś tak jakby turbo go zabolało.... Skoro kopci....
piotr26a4 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Kolego kiedyś w tdi-ku miałem coś podobnego po jakimś czasie zaczął podbierać olej okazało się że pierścień pękł i dość mocno uszkodził tłok! Okazało się później że tłok z tego wszystkiego pękł!!! No ale tak czasem bywa pozdro ...
ciahciah Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 też czasem po zapaleniu zimnego silnika zostawi na kostce plamę wody z sadzą, myślę ze to nie jest niczym złym kiedyś mi dymił po zapaleniu na niebiesko, tobie dymi na niebiesko od razu po zapaleniu zimnego silnika czy podczas jazdy? no bo to dwa całkiem inne przypadki na zimnym i na gorącym silniku nagraj filmik tego dziwnego odgłosu silnika
Rekomendowane odpowiedzi