mcemsi Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Witam Zdech akumulator i chce go wyjac. Mam jednak klopoty ze zdjeciem tej debilnej oslony przy podszybiu.Jest jedna sruba torx 20 po lewej stronie , odkrecam a to dalej nic. Wyginam , podwazam , nic nie chce puscic! , juz co nieco po bokach oslone polamalem - ja nie mam cierpliwosci do takich rzeczy . Poradzcie cos bo w koncu rozpieprze ja do konca. pozdr.
KrzyHo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Domyślam sie że zdjąłeś uszczelkę (między silnikiem a przegroda gdzie jest akumulator)?? Jak ją zdejmiesz to przecież ta osłona się wysuwa w stronę silnika i lekko schodzi. Klika A4 widziałem z ta osłoną i żadna nie miała śrub. I nie wzywaj tak tej osłony, ona jest częścią auta, czyli tak jak byś swoje auto wyzywał, uwierz w złośliwość rzeczy martwych.
mcemsi Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2007 Hmm no nie zdejmowalem, wydawalo sie ze ta uszczelka "na stałe" siedzi. No dobrze zobacze wiec to. Dzieki bardzo.
KrzyHo Opublikowano 29 Grudnia 2007 Opublikowano 29 Grudnia 2007 Do auta trzeba podchodzić delikatnie, tą uszczelkę się też zsuwa w stronę silnika, nie ciągnij jej do góry bo urwiesz. Pozdrawiam
mcemsi Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zadzialalo , dzieki bardzo za instrukcje. Ja tam autka nie wyzywam ale nie wiedzac jak to ruszyc + do tego na mrozie to wiekszosc by sie irytowala. pozdr.
KrzyHo Opublikowano 30 Grudnia 2007 Opublikowano 30 Grudnia 2007 No to ciesze się że mogłem pomóc. Pozdrawiam :>
Rekomendowane odpowiedzi