Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] JĘZYK nie chce sie zmienic z NIEMIECKIEGO na ANGIELSKI - HELP !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kto mi powie jak za pomocą kodów i softu VAG-com zapakować zamiast NIEMIECKIEGO Angielski na środkowy wyświetlacz mojego komputera?

Głównie ... chodzi o początkowy TEKST który pokazuje sie jak włączam stacyjkę ... i nie chodzi mi o język LICZNIKA po prawej ... a jedynie ŚRODKOWEGO wyświetlacza.

to wygląda u mnie tak:

DSCN0033-a.jpg

- olejcie ze prawy czujnik nie jest podświetlony ... 2 dni temu padła mi dioda - zrobie se - loozik :dance:

za "cokolwiek" co mi pomoże ... Bóg zapłać :)

:a4fan:

Opublikowano

moduł (STG) 17

funktion 10

-> Kanal 04 (wybor jezyka) (zapisz sobie dotychczasowa wartosc), wprowadzasz new value ( wg wartosci ponizej), > test > save>done-go back i gotowe

00001 - niemiecki

00002 - angielski

00003 - francuzki

00004 - włoski

00005 - chiszpanski

00006 - portugalski

00008 - chinski

procedura jest identyczna dla B5 i dla B6! niestety w B5 nie ma opcji jezyka chinskiego :kox:

Opublikowano
  • Autor

no niestety Panowie ... to co podał SPANKY nie jest do TEGO modułu. A to co powyżej ---> chyba zadziała. Lece zaraz z VAG'iem do auta i sprawdze ... napisze jeszcze dzisiaj czy zadziałało...

Poza tym ta instr. od SPANKY'ego ... prawda że jest do B5 ... ale nie jest od ŚRODKA a od LICZNIKÓW :)

Kr@Mi

Opublikowano

a tak, ta instrukcja od musashiego będzie pasować

To co podał spanky jest do "srodka" jak ty to nazywasz... Spankly użył ogólnie nazyw licznik dla FISa

Opublikowano
  • Autor

próbowałem ... i teraz nie mogę dostać się do 17-Instruments aby to zakodować :(

problem w tym ... że komunikacje miałem, jeszcze wczoraj ... nagle - ZONK - do 17-ki nie mogę wejść - kontroler nie odpowiada (używam COM-1 a nie USB - narazie!).

jakiś tip ?

Opublikowano

masz jakiegoś lipnego VAGa...

Opublikowano

Podjedź we wtorek na spota warszawskiego i zapoznaj się z ludźmi - może jak poprosisz to ktoś Tobie to zrobi i będzie po problemie.

Opublikowano
  • Autor

DZIĘKI :) ale nie mogę tym razem ... w POZ siedzę do końca tygodnia a potem ... uuuu ... nie ma mnie w W-wie do marca :(

poza tym ... postaram sie zam to zmontować :) narazie ... szukam zwalonej wkładki w zamku w klapie tylnej w Sedanie A4 ABC :( i na Allegro nic ... jakiś TIP ? gdzie moge dorwać sam "zameczek-wkładkę" do klapy ?

dzięki z góry za pomoc :)

Kr@Mi

Opublikowano
Głównie ... chodzi o początkowy TEKST który pokazuje sie jak włączam stacyjkę ...

Jeśli chodzi o komunikat 'BREMS-LICHT' to chiba nijak nie idzie go na inna mowę przeinaczyc :no:

Opublikowano
  • Autor
Głównie ... chodzi o początkowy TEKST który pokazuje sie jak włączam stacyjkę ...

Jeśli chodzi o komunikat 'BREMS-LICHT' to chiba nijak nie idzie go na inna mowę przeinaczyc :no:

jesteś pewien ? mam nie kombinować z VAG-iem czy Ty też miałeś podobny problem ?

Opublikowano

Przecież to jest światło stopu z tego co pamiętam.

Jak sobie zmieniłem język na FISie na angielski to mam wszystko po angielsku.

Nie wiem w czym jest problem.

Opublikowano

jak idziesz na wersji vag com 3.*** to nie zmienisz języka - musisz mieć wyższą wersję 4.*** bo inaczej są krzaki

Opublikowano
  • Autor

jak idziesz na wersji vag com 3.*** to nie zmienisz języka - musisz mieć wyższą wersję 4.*** bo inaczej są krzaki

A 4-ki nie idą z CAN'em ?

Nie wiem czy mi chwyci wyżej niż 311.2 ... macie z tym jakieś doświadczenia? Mój ABC nie ma CAN - to jest jasne - ale która wersja VAG'a jest najbardziej AKTUALNA dla A4 ABC 1996 ???

Opublikowano

Przecież to jest światło stopu z tego co pamiętam.

Jak sobie zmieniłem język na FISie na angielski to mam wszystko po angielsku.

Nie wiem w czym jest problem.

He,he ja problemu nie mam żadnego :th:

B6 to jednak nie B5, i zmiana języka nic tu nie da - a chodzi o to nieszczęsne BREMS-LICHT (przynajmniej koledze kramer o to chodzi).

Tzn. można zmienic BREMS-LICHT na BRAKE-LIGHT ale przy okazji licznik będziemy miec w milach.

Poniżej kilka kombinacji:

0e7cebde6793365fm.jpg

Pozdrawiam!

Opublikowano

Tzn. można zmienic BREMS-LICHT na BRAKE-LIGHT ale przy okazji licznik będziemy miec w milach.

Ja mam w B6 BRAKE-LIGHT i mam licznik w km :)

Opublikowano

No bo By6 to już "wyższa germańska technika" :notworthy:

Opublikowano
  • Autor

fajnie ... ale ja nie mam B6 z 2004

dziś kombinowałem z 4.09 1 ... i na wersji "shareware" kiszka a w 17 - instruments - dalej mi nie chce wejść nawet na tej wersji ...

w poprzedniej 3-ce ... też od kilku dni nie chce mi wejść na 17-kę ... :mysli:

wiecie Panowie może co sie stało ? tydzień temu na 17-kę "3.11 2" wchodziłem bez prob. - teraz lipa :thumbdown:

macie jakiś pomysł ? ;(

poza tym ważniejsza sprawa to stale jest taka, dlaczego WSZYSKIE parametry mam OK na FIS'ie ... poza tymi tekstami po niemiecku jak przekręcę kluczyk w stacyjcje czy to nie jest "częściowa" lokalizacja całości na "niemiecki" ? ja tylko TO chce zmienić ... reszta jest w 100% OK - mam km i spalanie też normalnie.

będę wdzięczny za radę jeśli wiecie jak to ugryść ... bo mi już sił brakuje na spędzianie na mrozie w aucie godziny z lapem na kolanach i ZERO efektu :dance:

BTW. wszystko to dlatego, że wpadłem na ten pomyśł po "resetach" inspekcji po zmianie oleju i filtra ostatnio

pozdro,. :a4fan:

Opublikowano

Kiedy będziesz w Warszawie kramer ???

Podłączę się swoim 704.1 i zobaczymy co da się zrobić.

Opublikowano
  • Autor

Kiedy będziesz w Warszawie kramer ???

Podłączę się swoim 704.1 i zobaczymy co da się zrobić.

Dzięki Łukasz ... myślę żę się dogadamy. Co do terminu ... dawaj na PW.

Kr@Mi[br]Dopisany: 06 Styczeń 2008, 20:47 _________________________________________________PANOWIE - STOP TOPIC'a :) Temat się rozwiązał. tzn,.

- problem z 17-ką - załatwiony - po odłączeniu na 2 min. AKKU - komputer wstał i wpuścił mnie na 17-kę a potem kanał 04 i 2-ka zamiast 1-ki - gotowe.

Czyli jaki wniosek ?

Jak Ci się zatnie FIS - AKKU trza pozbawić MINUSA na jakieś 2-3 min. i zapiąć ponownie - potem podłączyć się w B5 tak jak ja - 3.11-2 - i nie ma problemów - ani ani :dance:

Pozdro i Dzięki wszystkim za rady !!! CO ja bym bez Was ...

Kr@Mi