Marpor Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Witam serdecznie Chciałbym poprosić o analizę logów mojego autka, którym jeżdżę od pół roku. Ogólnie nie mam zastrzeżeń co do silnika jedynie musiałem skorygować wolne obroty ponieważ były za niskie i wydech wpadał w rezonans. Chciałbym się dowiedzieć w jakim stanie jest mój motorek. Logi robiłem jadąc pod górkę. Z góry dziękuję za cenne uwagi Poprawione
kalina Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Nie da rady odpalić(powiększyć) logów.!
spanky Opublikowano 31 Grudnia 2007 Opublikowano 31 Grudnia 2007 standardowo po seryjnym OB turbulum nie moze sie pozbierac [zaluzje] ... ale tym bym sie nie martwil,powinno sie rozjezdzic ... reszta wyglada na zdrowe .. [brak logow statycznych i BS]
Marpor Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2007 standardowo po seryjnym OB turbulum nie moze sie pozbierac [zaluzje] ... ale tym bym sie nie martwil,powinno sie rozjezdzic ... reszta wyglada na zdrowe .. [brak logow statycznych i BS] Dziękuję za opinię Zgodnie z sugestią uzupełniam o logi bs i statyczne. Przy statycznych coś mi nie wyszło z grupą 14 i 18 jak będą potrzebne to je zrobię w najbliższym czasie Logi basic settings oraz statyczne
kalina Opublikowano 2 Stycznia 2008 Opublikowano 2 Stycznia 2008 Jeżeli chodzi o te spadki ciśnienia o których pisał Spanky, to można trochę to zredukować odłączające EGR.
Marpor Opublikowano 3 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2008 Powiedz co miałeś na myśli mówiąc o odłączeniu EGR czy chodzi o czasowe wyłączenie, czy na stałe bo czytałem na forum, że ogólnie nie zaleca się zaślepiania EGR
kalina Opublikowano 3 Stycznia 2008 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zimą można sobie na to pozwolić. Ściągnij poprostu wężyk z zaworu EGR i go zaślep.
Rekomendowane odpowiedzi