Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Przegub... Wymiana Gumy ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja to mowie jaka cena taka jakość . a ta firma to wchodząca na rynek to tak wiesz.

Opublikowano

przerabiany temat wielokrotnie przezemnie....jesli przeguby to spidan,lobro,rillive....jesli gumy/oslony to GKN/rullive wytrzymuja rok i dluzej....szajs typu 12-15zl za oslone daruj sobie parcieja po 3 miesiacach i pekaja.....najlepsza opcja to ori oslona jak bedziesz mial w lapie bedziesz widzial roznice,tylko do tej oslony ori opaski bo te miekkie w zestawach nie chca trzymac tej oslony po pewnym czasie sie zeslizguja potrafia pekac smar wychodzi bokiem(operowalem nimi na rozne sposoby) glownie chodzi tu o ta duza.....raz tylko trafilem na solidna opaske w przegubie spidana................ori opaski sa zajeb....mocne ale naciagnac i scisnac ta duza to wyczyn godny najlepszych jak sprubujesz to sie przekonasz..........ori opaski w ASO to 7,5 i 4 zl oslona to 60zl......

Opublikowano

jeżeli zgrzyta przy skręcaniu, ale również przy pracy zawieszenia góra/ dół to, jak wnioskuję z opisu, zapewne winowajcą będzie przegub ?

Opublikowano

przerabiany temat wielokrotnie przezemnie....jesli przeguby to spidan,lobro,rillive....jesli gumy/oslony to GKN/rullive wytrzymuja rok i dluzej....szajs typu 12-15zl za oslone daruj sobie parcieja po 3 miesiacach i pekaja.....najlepsza opcja to ori oslona jak bedziesz mial w lapie bedziesz widzial roznice,tylko do tej oslony ori opaski bo te miekkie w zestawach nie chca trzymac tej oslony po pewnym czasie sie zeslizguja potrafia pekac smar wychodzi bokiem(operowalem nimi na rozne sposoby) glownie chodzi tu o ta duza.....raz tylko trafilem na solidna opaske w przegubie spidana................ori opaski sa zajeb....mocne ale naciagnac i scisnac ta duza to wyczyn godny najlepszych jak sprubujesz to sie przekonasz..........ori opaski w ASO to 7,5 i 4 zl oslona to 60zl......

ORI osłona w ASO to 120pln z opaskami :>
Opublikowano

Witam. Ja polecam Spidan koszt około 200-250 zalezy gdzie kupisz i bedziesz zadowolony, ja kupiłem z Harta 87,50 za sztuke i nie wytrzymały nawet 1000 km. Teraz mam Spidany i nie narzekam.

Opublikowano

Parę dniu temu wymieniałem osłonę -manszetę przegubu z lewej strony bo mi lekkko piszczał jak ruszałem na skręconych kołach w lewo i były ślady olejowe na osłonie nadkola, zakupiłem osłonę w ASO cena 93zł wymiana zajeła mi 1,5 godz. z tym że lewa strona jest łatwiejsza do wymiany i zaciskarkę do opasek musiałem pożyczyć od znajomego.

Opublikowano

również polecam Spidan :good:, tylko że ja w momencie jak poleciały mi przeguby to wymieniałem całe półosie i nie w audi a w peugeot 206. osobiście nalatałem na nich ok 30tyś. i nic złego się z nimi nie działo. przypuszczam, że następny właściciel też jeszcze na nich sporo pośmigał (a może jeszcze śmiga :mysli:).

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

jak kupilem auto 3 lata temu prawa oslona z przegubu byla juz peknieta, a lewa w tym roku tez puscila (zewnetrzne-od koła) i teraz przy skreceniu z miejsca zaczyna strzelac zgrzytem...

Treraz pytanie czy to przegub (wedlug mnie tak). albo slyszalem ze guma stabilizatora tez moze tak sie zachowywac ( http://www.motoryzacyjny-sklep.pl/motoryzacyjny57.html ), albo cos jeszcze.... magiel?, wahacze dolne banany i plaski (od amora) nowy wymienione i dalej stuka

Jakby okazalo sie ze na 100% to przegub to jaki to ori i ile pln? z forum wyczytalem ze jak cos to spidan/ruville

PS. gdzie spradwzic stan tych gum stabilizatora?

pozdrawiam...

Opublikowano

jak kupilem auto 3 lata temu prawa oslona z przegubu byla juz peknieta, a lewa w tym roku tez puscila (zewnetrzne-od koła) i teraz przy skreceniu z miejsca zaczyna strzelac zgrzytem...

Treraz pytanie czy to przegub (wedlug mnie tak). albo slyszalem ze guma stabilizatora tez moze tak sie zachowywac ( http://www.motoryzacyjny-sklep.pl/motoryzacyjny57.html ), albo cos jeszcze.... magiel?, wahacze dolne banany i plaski (od amora) nowy wymienione i dalej stuka

Jakby okazalo sie ze na 100% to przegub to jaki to ori i ile pln? z forum wyczytalem ze jak cos to spidan/ruville

PS. gdzie spradwzic stan tych gum stabilizatora?

pozdrawiam...

Przegub lobro i będziesz zadowolony.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Opinie: Jakaś guma GKN siedzi 50kkm + Lobro.

GKN - topowa firma wytwarza przeguby na 1 montaż, i np. przeguby napędu tylnego wirnika śmigłowca Apache!

Obecnie w sprzedaży są przeguby "GKN Lobro", czyli to jedna firma i chyba ten wybiorę.

Opublikowano

lobro w miare konkretna firma to jest takie drogie ale wytrzyma mysle troche