Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A5 8T 1.8 TFSI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A5 jest dla mnie :gwizdanie

No to pieknie :good: Gratuluje zmiany

Opublikowano

nie moge się przyzwyczaić do tej ciszy w srodku tylko delikatnie wiatr szumi i nie ważne czy mam 2000 tyś obr. czy 5000 tyś. jest poprostu totalna cisza.

ale że co? wcześniej miałeś klekota? :decayed:

Raczej dosc opływowa sylwetka i nie słychac szumów powietrza.

U mnie to samo.

Jedziesz 200 i gadasz sobie swobodnie.

Opublikowano
  • Autor
ale że co? wcześniej miałeś klekota? :decayed:

ostatnie 4 auta to klekoty :rolleyes:

Opublikowano

Najpierw bym zainwestował w pakiet mocy

1.8TFSI ma ponoc niezly potencjal 210-220KM to z niego nie problem :wink4: a przy tej masie i braku Q to juz bedzie jezdzic :cool1:

Dlatego pisałem w tym sensie :wink4: jeszcze wydech i będzie całkiem całkiem :wink4: ile z tego kompresora da radę wycisnąć :mysli:

mysle ze bedzie lepiej niz calkiem ta obecna genracja silnikow TFSI pieknie reaguje na mody do tego w serii samochody sa o wiele szybsze niz odpowiadajaca generacja wstecz np:B7.Nie przypatrywalem sie 1.8 ( ale slyszelem ze wydechem to i pod 230 KM da rade :gwizdanie: ) a 2.0 TFSI po programie jezdzi jak seryjne 3.0TDI B8 ( a to juz wolnenie jest ).A jak ci dalej malo to zawszejedt K04 wydeszek wrtyski S3 i masz 300 a tym to juz mowisz papa nawet 3.0 TDI po programie.Do tego dalej cie to taniej wychodzi bo rzonca wcenie jest astronomiczna i co najwazniejsze masz zawsze czyste rece pod dystrybutorem , a nie spoerdzace ropa :tongue4:

Opublikowano

Najpierw bym zainwestował w pakiet mocy

1.8TFSI ma ponoc niezly potencjal 210-220KM to z niego nie problem :wink4: a przy tej masie i braku Q to juz bedzie jezdzic :cool1:

Dlatego pisałem w tym sensie :wink4: jeszcze wydech i będzie całkiem całkiem :wink4: ile z tego kompresora da radę wycisnąć :mysli:

Tak dla ścisłości to tam jest turbo :decayed:

Opublikowano

Alpin gratuluje pieknego samochodu :decayed: , naprawde bardzo ladne. Wyposazenie tez odpowiednie (szkoda tylko ze bez Navi)

Oby sie dobrze sprawowal :good:

p.s. jak po przesiadce z RWD :kox:?

Opublikowano

A5 kozackie... ja bym chętnie łyknął grafiotowe z twoimi fotelami :)

mają pamięć ustawień?

Opublikowano

mają pamięć ustawień?

nie ma, widać to na drzwiach kierowcy

Opublikowano

Ładna franca :decayed: kiedyś o mało też takiej nie kupiłem z tym silnikiem ale podkupili mnie :confused4:

Opublikowano
  • Autor

p.s. jak po przesiadce z RWD :kox:?

Napewno będzie brakować tylnego napędu, ale trudno :slina:

A5 kozackie... ja bym chętnie łyknął grafiotowe z twoimi fotelami :)

mają pamięć ustawień?

Pamięci ustawień niema troche to dziwne :disgust:

Koniec z ciemnymi autami mam jeszcze w gospodarstwie czarne po 3 latach lakier wygląda jakby był myty piaskiem a samo mycie to masakra :thumbdown: jedno trzeba przyznać że po umyciu tak z odległosci 3m wygląda kozacko :cool1:

Opublikowano

pamięć foteli to opcja dodatkowa do elektrycznie regulowanych więc może nie mieć...kosztowny dodatek w sumie.

Opublikowano
  • Autor

Czemu dziwne że nie ma pamięci foteli?

W BMW E90 oraz w Alfie Romeo jeśli jest elektryka foteli to zawsze z pamięcią niewiem jak w innych autach.

Opublikowano

Audi, VW itp jest inne :)... jak jest full skóra z pełną elektryką to jest z pamięcią... wejdź w konfigurator na stronie Audi a zobaczysz zqa co Audi kasuje najbardziej :-)

Opublikowano

W BMW E90 oraz w Alfie Romeo jeśli jest elektryka foteli to zawsze z pamięcią niewiem jak w innych autach.

Ale to jest Audi i tu za wszystko trzeba placic ekstra.Jak cie nie stac to kupujesz wlasnie BMW lub podobne :wink4:

Opublikowano

Audi, VW itp jest inne :)... jak jest full skóra z pełną elektryką to jest z pamięcią... wejdź w konfigurator na stronie Audi a zobaczysz zqa co Audi kasuje najbardziej :-)

No nie zgodzę się .. w A5 tak nie jest....

Opublikowano

A4 tez nie......a tak wogole w tym polskim konfiguratorze to nic nie ma :decayed:

Opublikowano

macie racje... nawet na skórze trzeba dopłacić za pamięc w fotelach...

konfig800.jpg

Opublikowano

A4 tez nie......a tak wogole w tym polskim konfiguratorze to nic nie ma :decayed:

:decayed:

No tez prawda ... podstawa to brak pakietów sline...

Opublikowano

w A5 jest teraz pakiet S-line zewnętrzny razem z oknem dachowym i jakimiś tam innymi pierdołąmi w większym zestawie... kosztuje chyba 14 k.