Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czujnik zapięcia pasów-jak dorezać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowo zakupiony fotel kierowcy ma czujnik zapięcia pasów. Zdjęcie kostki (od kontrolki ta czarna) poniżej:

img7180a.th.jpg

Instalacja auta nie jest przygotowana. Nie ma gniazda:

img7184h.th.jpg

Gniazdko kupiłem, piny mam.

Mam info, że pin 8 gniazdka pod fotelem połaczyć z pinem 30 zielonej wtyczki licznika:

piny.th.jpg

Czy w tym zielonym gniazdku jest wolny pin masy? Wiem, że mógłbym masą wziąć z nadwozia ale chcę by było profi :decayed:

Jak zdjąć ten dolny plastik lewe przedniego słupka (ten przy nogach) i ten plastik progu? Tam chciałbym puścić ten kabel

=========

Zostaje jeszcze zmiana kodowania zagarów ale to proste już ;)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam i jak udało ci się podlaczyc czujnik zapiecia pasów ? moze powiesz jak zmienic kodowanie zagarów na ten czujnik

Opublikowano

Andy ma modernizacje i pewnie za 60 dni ci odpowie :wink4: ...ale

Kodowanie

00 xx1:? Opcje

+00 = 1. K-Number (Europa / USA / Reszta świata)

+01 = Mniejsze Pojemność zbiornika paliwa (All-Wheel-Drive)

+02 Pasów bezpieczeństwa = (NAR życia - do 45 / 2004)

+04 = 3. K-Number (Rental Cars)

+08 = 2. K-Number (Australia)

? 00xx x1: Kraj

0 = Niemcy (D)

1 = Rest of World (RŚ)

2 = USA (US)

3 = Kanada (CAN)

4 = Wielkiej Brytanii (GB)

5 = Japonia (JP)

6 = Arabii Saudyjskiej

7 = Australia (AUS)

00xxx 1: Ostrzeżenie pasów bezpieczeństwa

0 = brak konieczności zapięcia pasów (lub NAR życia)

3 = pasów bezpieczeństwa USA i Kanada (NAR nowy)

Opublikowano

Mógł by ktos opisać proces jak po kolei w vagu zaprogramować licznik na czujnik zapiecia pasów bardzo bym prosił o instrukcje bardzo szczegółową bo jestem dopiero od 3 dni posiadaczem vaga

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

:hi:

P.kolego, możesz sprawdzić które piny są od czujnika niezapiętych pasów we wtyczce podłogowej?? na schemaciku jest 7 i 8 , a u mnie 5 i 6, teraz jeszcze pytanko, który to masa, a który do licznika

Opublikowano

Mógł by ktos opisać proces jak po kolei w vagu zaprogramować licznik na czujnik zapiecia pasów bardzo bym prosił o instrukcje bardzo szczegółową bo jestem dopiero od 3 dni posiadaczem vaga

Witaj,

1. wchodzisz w STG 17 (Kombiinstrument), na górze w jednym z pól, które Ci się wypełnią po połączeniu pokaże Ci się aktualne kodowanie - zapisujesz/zapamiętujesz.

2. wchodzisz w funkcję 07 (kodowanie/coding/codierung), do wcześniej zapisanej/zapamiętanej liczby dodajesz "2" i wpisujesz w okienko. UWAGA! Różne programy mają różny sposób zapisu kodowania, więc jeśli masz np. 256 (wartość przypadkowa), to musisz wpisać 258, ale jęsli będzie 00256, to będziesz musiał wpisać 00258.

3. klikasz OK/zapisz, czy jak to tam się nazywa w Twoim programie i gotowe.

Mam nadzieję, że dość jasno :wink4:

Pozdr.

G.

P.S. gdybym ja miał taki brzęczyk, to bym zrobił wszystko, żeby go wyłączyć - wyznaję zasadę, że to samochód ma jechać jak ja chce i kiedy chce, a nie że to on próbuje być mądrzejszy ode mnie i mówić mi co mam robić :tongue4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

który pin idzie do licznika??? może ktoś sprawdzić? podpięty mam tylko fotel pasażera i nie działa. Nie wiem czy jest źle podpięte czy sam pasażer nie może być podpięty... Na schemacie jest pin 8 i 7, a u mnie 5 i 6.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I jak udało ci się to ukończyć? Jak sprawdzić czy mam u siebie taką opcję? Możliwe że jest instalacja a nie jest zakodowane?

Opublikowano
I jak udało ci się to ukończyć? Jak sprawdzić czy mam u siebie taką opcję? Możliwe że jest instalacja a nie jest zakodowane?

Sprawdz czy masz czarną kostke pod fotelem :wink:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
który pin idzie do licznika??? może ktoś sprawdzić? podpięty mam tylko fotel pasażera i nie działa. Nie wiem czy jest źle podpięte czy sam pasażer nie może być podpięty... Na schemacie jest pin 8 i 7, a u mnie 5 i 6.

Jakby ktoś potrzebował, podłączenie pinu do licznika w B6, zielona wtyczka 30pin.

• 1 rok później...
Opublikowano

w sobote ogarne temat to moze cos zdjec dorzuce :wink:

• 3 lata później...
Opublikowano

Odgrzeję kotleta! Te czujniki są w obydwu fotelach? Bo kupiłem fotele od B7 z anglika i tam tylko fotel kierowcy ma czujnik (2 przewody w czarnej kostce). Czy mogę podłączyć tylko ten fotel? Czy muszą być do zegarów wpięte dwa fotele?