Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] AFB padła hydraulika, wypadły 3 dźwigienki i pastylki, przedmuch przez dolot ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zgadza się nikt nigdy nie taił kosztów ale w moim przypadku to jest pech gigant, bo co z tego ze auto miało być zadbane jeśli się okazało ze robili je cielaki nie znający się na prawidłowym serwisowaniu takich aut. Ja w ciągu miesiąca więcej się dowiedziałem i nauczyłem o takich autach niż oni pewnie wiedzą. Teraz ja będę cierpiał katusze przy spłacie długów przez durniów :angry: ale faktem jest że ten dźwięk V'ki i te odejście :cool1: mniam mniam z bananem na gębie się jeździ :)[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2011, 10:19_________________________________________________ach zapomniałem dodać

fura poskładana wymieniona głowica zregenerowana turbina wymienione wszystko co tego wymagało. Wszystko jedyne niecałe 4 tysiące :wallbash:[br]Dopisany: 09 Czerwiec 2011, 10:21_________________________________________________Witam

Słuchajcie może mi ktoś podpowiedzieć co może być, że teraz po tej wymianie głowicy regeneracji turbo wymianie oleju itp jak depcze to powyżej 2 tyś obrotów widze ciemny dymek za autem czego wcześniej nie było. Deptałem ile wlezie i nic się nie działo. Jak auto stoi na jałowym to nic z wydechu się nie wydobywa.

Opublikowano

witam, ciekawy temat sie rozkręcił,

ja swoją V6 remontowałem, jakieś 3 lata temu, i jakieś 90tys km temu, wtedy koszta były znacznie wyższe,

za same części w serwisie Audi: wałki, hydraulika, odma,uszczelki itd wydałem prawie 5tys, wtedy nie było wyboru zamienników.

od zawsze od remontu leje castrola 5/40 505/01, ostatnio padł wtrysk sterujący, wałki są jak nowe, w silniku czysto.

takze V6 odwdziecza sie kultura pracy dzwiekiem i elastycznościa, mam program od Rogala zrobiony zaraz po remoncie, wykres w podpisie.

dbajmy o naszeV6tki, te nowsze juz sie sypią, niedługo nasze będą doceniane.

pozdr

Opublikowano

wtryski od 2.5 do 1.9? pomijam fizycznosc wymiarow

150/6cylindrow = 25koni/cylinder

110/4 = 27,5/cylinder

jesli juz to 150/6 vs 90/4 + 180/6 vs 110/4 :przebiegly:

Opublikowano
jesli juz to 150/6 vs 90/4 + 180/6 vs 110/4

powaznie?

bym od razu kupił 1.9 110KM mając skrzynie 6, dmuchawe i wtryskiwacze z 2.5 jeśliby pasowały

a ze ma AFB to mowa o wsadzaniu czesci z 2.5v6tdi 150ps do silnika 1.9 110 (pomijam realnosc...)

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

jezdzilem paroma 2.5 tdi 150 koni i afn po sofcie na ponad 140koni robi 2.5 jak chce nie ma co sie oszukiwac,a jak ktos chce dzwiek to a6 C4 2.5 AAT lub AEL.A jak w a4 to 2.4 ;2.6;2.8 .Tyle ode mnie

Opublikowano
  • Autor

Witam

Panowie wydaje mi się że robicie off-topa z tego tematu.... :)

Opublikowano

jezdzilem paroma 2.5 tdi 150 koni i afn po sofcie na ponad 140koni robi 2.5 jak chce nie ma co sie oszukiwac,a jak ktos chce dzwiek to a6 C4 2.5 AAT lub AEL.A jak w a4 to 2.4 ;2.6;2.8 .Tyle ode mnie

musiałbyś ze mna na kresce stanąć :cool1:

Opublikowano

musiałbyś ze mna na kresce stanąć :cool1:

Ze mną też :) Nie jeden "cfaniak" 1.9 po sofcie dymek wąchał :P

P.S. Sorry za OT