Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AKE] Tiptronic wymiana oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymieniac. A sposob wymiany doradza Ci fachowcy.

Opublikowano

Wymieniac. A sposob wymiany doradza Ci fachowcy.

Czyli obawy, ze cos sie wykrzaczy nie ma? Sposob wymiany jest dostosowywany do stanu kazdej skrzyni i moze powiedziec tylko koles w serwisie po przegladzie i podpieciu kompa?

Opublikowano

Juz mialem wymieniac, wiec zadzwonilem do firmy Midparts (polecanej na automat.pl). Po opisaniu mojej sytuacji koles powiedzial, ze nie zaleca wymiany tylko ew. sprawdzenie poziomu oleju i dolanie jak jest malo. Wymiana starego, ktory cos tam juz dobrze zalepia na nowy moze sie skonczyc jakims szarpaniem czy cos. I nic sie nie powinno stac jak bedzie sie jezdzic na starym :mysli:

Zatem juz nie wiem :confused4: Moze pojezdze jak kolega Hołk do 220k na starym i sprzedam bryke :gwizdanie:

Opublikowano

Witam.

Ja u siebie wymieniłem olej w skrzyni przy ok 260 tys km po zakupie samochodu.

Robiłem to w firmie automat.pl (nie pamiętam nazwy firmy). Po podpięciu pod kompa okazało się że jakiś elektrozawór sie przycina. Po zlaniu starego oleju ocenili że był on w fatalnym stanie, filtr też cały zasyfiony.

Wymienili mi olej, podpięli pod kompa elektrozaworek zaczął działać. Jeżdżę już ok 10 miesięcy i nic się nie dzieje, skrzynia chodzi bez zarzutu :>

Ja na twoim miejscu bym wymienił olej. Z tego co mi mówili to czy szybciej to się zrobi tym lepiej.

Pozdrawiam

Opublikowano

Hmm. Dzieki za rady. Zaczne od podpiecia kompa i sprawdzenia co wyjdzie.