Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Pytanie o multitronik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zastanawiam się nad przesiadką na b6, jestem zwolennikiem automatów i przy zakupie auta jest to priorytet, chciałbym jednak uniknąć multitronica i stąd moje pytanie czy b6 wychodziło tylko z multi czy miało też starszy tiptronic??

Opublikowano

Quattro wychodziło z tiptronikiem np.

Opublikowano

Quattro wychodziło z tiptronikiem np.

no ale to chyba tylko 2.5TDI

Opublikowano
  • Autor

a jak wygląda "mieszek"biegów , że tak to określę.. tak jak multi czy tak tiptron w b5 czy c5 czyli jeszcze 432 ?? bo dużo osób w ogłoszeniu pisze tiptron, ale tylko dlatego, że ma sekwencyjną zmianę biegów a jest to multi....

Opublikowano

Multitronic występował tylko z napędem na przednie koła, a Tiptronic z napędem 4x4 Quattro :hi:.

Opublikowano
  • Autor

Multitronic występował tylko z napędem na przednie koła, a Tiptronic z napędem 4x4 Quattro :hi:.

w każdym jednym Q ?? bezn również?? Jak wygląda obudowa lewarka zmiany biegów Tiptronic prnd(+-)432 czy prnd(+-) ??

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

w każdym jednym Q ?? bezn również?? Jak wygląda obudowa lewarka zmiany biegów Tiptronic prnd(+-)432 czy prnd(+-) ??

432 już nie jest stosowane

Jest tylko PRNDS

Opublikowano

Podstawowa różnica jest taka, że Tip ma 5 biegów a Multi 6

Opublikowano

TIP jest z Quattro, Multi jest z FWD i jasne

Opublikowano
  • Autor

TIP jest z Quattro, Multi jest z FWD i jasne

więc jak kupować b6 to tylko Q :D

Opublikowano

albo poczytać na forum o skrzyni CVT i sprawdzić dokładnie jej stan przed zakupem danego auta aby nie trafić na na sztukę w ostatnim stadium agonii i po prostu cieszyć się z jazdy multitronikiem

Opublikowano
  • Autor

albo poczytać na forum o skrzyni CVT i sprawdzić dokładnie jej stan przed zakupem danego auta aby nie trafić na na sztukę w ostatnim stadium agonii i po prostu cieszyć się z jazdy multitronikiem

Wiem. Jechałem kiedyś multi w a6 myśląc, że to tip i najpier myślałem, że coś nie tak jak wskazówka obrotów zatrzymała się w miejscu a prędkość rosła :) . Jeździ się przyjemnie, ale lubię czasami pomęczyć auto.. i raczej wolałbym mocniejszą skrzynię..

Opublikowano

Ja multitrona szczerze odradzam miałem i doszło do tego że musiałem przerobić na manual są to dość awaryjne skrzynie i psuje się w nich wszystko :hi:

Opublikowano

jeśli kupisz zdrowe auto ze zdrową skrzynią (najlepiej wersje na 7 lamelach), zrobisz update softu i będziesz pilnował wymian oleju (szczegóły na forum) to skrzynia da rade.

ja swoją katuje od 2 lat , często pałuje ile się da, dodatkowo auto jest po programie i wszystko jest ok, dodam że znam wielu zadowolonych użytkowników tej skrzyni. co nie zmienia faktu iż jest bardziej awaryjna od np TIP'a, no ale kto co lubi :hi:

Ja multitrona szczerze odradzam miałem i doszło do tego że musiałem przerobić na manual są to dość awaryjne skrzynie i psuje się w nich wszystko :hi:

bo na 95% kupiłeś już auto jak miało skrzynie w końcowej fazie jej życia....

Opublikowano

wiecie jak jest..na każde pytanie w sprawie problemów z multi, odpowiedź warsztatu brzmi..naprawa 4 do 6 tyś. lub wymiana skrzyni. więc albo się ktoś nie zna albo chce się dorobić na właścicielach aut z multitronikiem.

dlaczego w chińskich skuterach pada wszystko oprócz ctv?

Opublikowano

przynajmniej multi nie pogarsza osiagów, ja tez jestem po programie i hula wszystko tak jak powinno,

Opublikowano

Gratuluje ja nie miałem tyle szczęścia i moje skrzynia kosztuje teraz około 700zl bo mam 6 manual po przeróbce z multitrona :hi: