norbi3000 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 witam klubowiczow jezeli macie jakis problem z navi plys model rns to piszcie moge pomoc jezeli np jedziecie i navi sie myli albo zmieniliscie felgi i cos jest nie tak z navi za wczesnei mowi lub za pozno to piszcie to pomoge albo dam kontakt do kolegi ktory sie tym zajmuje
malik Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Z tego co mi wiadomo to RNS-E sama się kalibruje po zmianie opon/kół na podstawie porownywania wskazań z GPS i Gali. Wystarczy przejechać kilkadziesiąt km z zakrętami i kalibracje mamy z głowy. Oczywiście można to wcześniej ręcznie zmienić VAGiem.
Musashi Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 piszesz o rns DX czy rns-e? sam skrót RNS oznacza: Radio - Navigation System. i było ich kilka rodzajów. co do autokalibracji to niezupełnie jest to prawda wszystko zależy od adaptaci kanału 002 gdy jest wartosc "0" wtedy jest autoadaptacja ( ja po dniu jazdy sie wkurzylem i ustawiłem na sztywno, navi ciągle się gubiła), gdy wartosc 45 (dla A4 B6) wtedy trzeba wpisac obwod koła w kanał 001 tabelę wartości masz tutaj http://de.openobd.org/audi/rns.htm#reifen jest to ładnie opisane przez alvaro http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=12081.0 RNS PLUS jest podobnie z tym że tam nie ma mozliwości autoadaptacji trzeba podac wymiat kół oraz model samochodu w kanale 002.
malik Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Masz rację z ustawieniami kanału 002. Zapomniałem o tym napisać.
alvaro Opublikowano 5 Stycznia 2008 Opublikowano 5 Stycznia 2008 no właśnie nie tak pięknie jest z tą autokalibracją, nie zawsze da się ustawić 0 i nie wiem czym to jest spowodowane...
Rekomendowane odpowiedzi