fly07 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Hałas pojawia się w czasie jazdy tylko przy skręcaniu w prawo i pochodzi z lewego koła. Wystarczy np. w czasie jazdy lekko ruszyć kierownicą w prawo i hałas się pojawia - pochodzi od opony i przypomina dźwięk taki jak się wjedzie na białą ząbkowaną boczną linię drogi. Im prędkość większa tym hałas głośniejszy. Występują przy tym drgania - czuć na pedale gazu i kierownicy. Po wyprostowaniu kierownicy czy skręcie w lewo jest OK. Początkowo myślałem, że to wina opon - zauważyłem ten dźwięk na zimówkach jak były już nieco wyższe temperatury, więc wymieniłem opony na letnie i jest dokładnie to samo.
turbobastard Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 sprawdz lozysko, podnies boczek zakrec kolem jak szura to znaczy ze masz lozysko do wymiany, ja mialem cos podobnego
fly07 Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Opublikowano 1 Maja 2011 Lewe łożysko szumi. Jutro wymiana, zobaczymy co to da.
erniorzegow Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Powinno po muc bo na przegub mi to nie wygląda
kondzio2009 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 na 90 % łozysko tylko podnies prawa i lewa strone i zakrec jednym i drugi kolem bo czesto w czsie jazdy wydaje sie ze np prawe a do wyminay jest lewe.
gielda211 Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 kolego ja mam identycznie... daj znać ile zapłaciłeś za łożysko?
fly07 Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 Na pewno lewe - podnieśli mi auto na podnośniku i prawe koło obraca się cicho, lewe wyraźnie szumi, no i pewnie pod obciążeniem właśnie tak chrobocze jak napisałem wcześniej. Po wymianie dam znać co i jak.[br]Dopisany: 01 Maj 2011, 15:44_________________________________________________Jestem po wymianie łożyska - trafione w dychę. Jeżeli macie takie objawy jak w pierwszym poście, to duuuuuże prawdopodobieństwo, że padło łożysko. Mechanik zamówił łożysko FAG - 220 zł , robocizna - 50.
turbobastard Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 ja jakis czas temu mialem wymieniane tez z jednej strony a teraz z drugiej cos jakby powoli zaczyna szumiec wiec sie szykuj na wymiane za czas jakis
Rekomendowane odpowiedzi