fiszmenbrzeg Opublikowano 1 Maja 2011 Opublikowano 1 Maja 2011 Witam Panowie połamała mi się antena dachowa, a mianowicie gwint w środku w stopce antenowej takiej jak na zdjęciu piątym nr.przedmiotu 9, z tematu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=16379.0;highlight=wymiana+anteny tak jak u mnie śruba od zewnątrz auta Szukałem na Allegro i po różnych stronach, i jest problem z kupnem tego, pewnie oprócz serwisu ale wiadomo cena. I teraz nie wiem, czy jak bym kupił antenę np. http://allegro.pl/antena-dachowa-audi-80-a3-a4-a6-wtyk-raku-2-i1580224160.html śruba od wewnątrz, i czy mógłbym ten kabel podpiąć do tej mojej stopki antenowej (bo nie wiem czy to jest przypadkiem wzmacniacz), leżała by se luzem, czy coś jeszcze dokupić, lub inne rozwiązanie Wolał bym nowych kabli nie ciągnąć, doradźcie mi coś, co mogę zrobić w tym wypadku. Z góry dzięki i pozdrawiam
majkel_majki Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Problem z kupnem nowej stopki plus anteny? Pierwsze słysze, na allegro jest tego pełno, oryginały, podróbki. Zdejmij swoją lampkę, zobaczy jaki masz tam wzmacniacz i gniazdo anteny podłaczane dalej do kabla antenowego, skręcane czy takie jak w antenie, którą podałeś z allegro. Kup potem właściwą żeby nie ciąć kabli. Wzmacniacz możesz mieć w stopce, taki jak na zdjęciu w temacie Kolegi lub zewnętrzny.
fiszmenbrzeg Opublikowano 2 Maja 2011 Autor Opublikowano 2 Maja 2011 A więc rozkręciłem i mam coś takiego: Tylko dwa kabelki: I nie wiem czy ta stopka jest wzmacniaczem, i nigdzie nie mogę taką znaleźć, zaś jak kupię antenę taką jak wyżej wymieniłem to zniej wychodzi tylko ten gruby kabel antenowy, czyli tego mojego czerwonego kabelka nie podłącze i nie wiem czy to będzie hulać. Doradźcie coś panowie, może jakieś linki co gdzie mogę kupić
majkel_majki Opublikowano 2 Maja 2011 Opublikowano 2 Maja 2011 Ta stopka jest wzmacniaczem i jest na śmietnik. Musisz kupić chociażby na allegro antenę z wbudowanym w stopkę wzmacniaczem, zasilanym z osobnego przewodu 12v, coś w rodzaju tej: http://moto.allegro.pl/antena-dachowa-vw-seat-skoda-audi-opel-wzmacniacz-i1583145401.html i odpowiednim wtykiem. Nie jestem teraz pewny co to za wtyk, nie dam głowy czy raku-2 ale chyba tak.
burus2 Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 kiedyś miałem podobny problem ale sie niebawiłem i w otwór zamontowałem antene od cb a do radia kupiłem wewnętrzną i wrzuciłem pod podsufitke, a teraz są fajne anteny cichociemne do cb sirio3 czy coś takiego i antena radiowa i cb w jednym i wygląda jak ori
majkel_majki Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 teraz są fajne anteny cichociemne do cb sirio3 czy coś takiego i antena radiowa i cb w jednym i wygląda jak ori Owszem, są np. Sirio Triflex, ale to prawie nie ściąga a kosztuje kupę kasy.
pieciajek Opublikowano 3 Maja 2011 Opublikowano 3 Maja 2011 A ja Ci napisałem że mam taką i fotki bedą jutro.
Rekomendowane odpowiedzi