lukaseq1 Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 Witam czy ktos moze mi powiedziec skad bierze sie tam olej ? http://img4.imageshack.us/img4/1983/20110430155647l.jpg co to wogule jest
k0za Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 zapewne olej pochodzi z dolotu. wydostaje się pomiędzy gumowym kolankiem a EGR'em oraz z samego EGR'a cieknie. ściekając w dół rozbryzguje się po całym silniku. a olej w dolocie pochodzi z odmy, ewentualnie turbina puszcza.
lukaseq1 Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Opublikowano 5 Maja 2011 co moge z tym zrobic ? jak mozna sprawdzic czy turbo puszcza ?
k0za Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 poszukaj tematów o: oil catch tank jest to odstojnik oleju pochodzącego z odmy. ewentualnie jeżeli ten olej pochodzi z odmy można wymieć odmę czyli całą pokrywę zaworów - a to już koszta
lukaseq1 Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Opublikowano 5 Maja 2011 bylem z tym wyciekiem o mojego mechanika, znalazł rozwiązanie. Walnieta uszczelka zaworów. Pozdrawiam i dzieki za pomoc
k0za Opublikowano 5 Maja 2011 Opublikowano 5 Maja 2011 oj nie byłbym takie pewny. ale jeżeli tak to fajnie bo będzie spokój wyczyść i obserwuj nadal
g1zm0 Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 poszukaj tematów o: oil catch tank jest to odstojnik oleju pochodzącego z odmy. ewentualnie jeżeli ten olej pochodzi z odmy można wymieć odmę czyli całą pokrywę zaworów - a to już koszta odma to nie cała pokrywa zaworów. Patrząc z góry na silnik to jest ona tak jakby pod EGR'em. Dostęp do niej cholernie trudny ale możliwy, wiem bo sam wymieniałem a nie jestem mechanikiem. koszt odmy jakieś 288 pln'ów Dostępna jest tylko w ASO dobiera się ją po numerze VIN
Duch^ Opublikowano 6 Maja 2011 Opublikowano 6 Maja 2011 Z takiego zdjęcia to tam wszystko jest zalane
Rekomendowane odpowiedzi