gjwp Opublikowano 8 Stycznia 2008 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam Mam taki problem Na wolnych obrotach (900-1000) kierownica nie da się ruszyć, po zwiekszeniu do 1300 wszystko ok. Mechanior orzekla że to jakiś zawór zwrotny w pompie. A w ogóle to zaczęło sie tak po naprawie przewodu ciśnieniowego, na początku zacisnąłem stare końcówki w nowym przewodzie i była tragedia, prawie w ogóle nie chodziło, dopiero gdzieś tak przy 1500- 2000 obrotów, wymieniłem na oryginalny i jest tak jak opisałem powyżej. Pytanie, czy ten zawór sie wymienia, czy odrazu cala pompa Jarek
wiury Opublikowano 8 Stycznia 2008 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam. Miałem też tak ale wyłą pompa i byłą do wymiany. A jeśli chodzi o zaworki to w mojej pompie takiego nie było tylko zaworek jest w maglownicy przy łączeniu przewodu. Ten zaworek kosztuje w salonie około 15zł (ja tyle dałem)
Gość krzychuzzz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Opublikowano 15 Stycznia 2008 A jakie dokładnie zadanie ma ten zawór przy maglu i jakie są objawy jeśli jest uszkodzony?
krzysiek23 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Opublikowano 15 Stycznia 2008 w maglownicy srodku czy obok maglownicy np.przed,bo magla jak wymienialem to na zewnatrz nic takiego niewidzialem?dobra juz wiem zawor zwrotny rzeczywiscie jest to sroba na klucz 20 w srodku jest taka siateczka(w srubie)jest on na wezu zasilajacym z pompy do maglownicy(przy maglownicy)
Gość krzychuzzz Opublikowano 15 Stycznia 2008 Opublikowano 15 Stycznia 2008 kolega wiury napiał że chodzi o zaworek "w maglownicy przy łączeniu przewodu"
Rekomendowane odpowiedzi