olovski Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 siemka ma ktos jakies foto jak sobie poradzil z problemem troche srednio da sie ja jakos mozliwie ulozyc zeby nie bylo druciarstwa za krotkie przewody :/ zastanawiam sie czy nie wlozyc innej http://allegro.pl/chlodnica-wspomagania-audi-a6-2-5tdi-v6-allroad-i1592292464.html http://allegro.pl/audi-a8-d2-96-4-2-v8-chlodnica-oleju-wspomagania-i1560964629.html najlepiej zeby byla prosta po calosci i przy koncach zagieta o 90" no chyba ze ktos ma jakis patent
Buba Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 przecież to montujesz przed chlodnicą z przodu i przewody idą do góry za pasem nie rozumiem problemu
Kowi87 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 U mnie normalnie została w swoim miejscu :gwizdanie:
olovski Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 przecież to montujesz przed chlodnicą z przodu i przewody idą do góry za pasem nie rozumiem problemu no tak ale jak zalozylem fmica to moge ja wlozyc tylko przed chlodnice klimy i to jeszcze pod katem ze wyglada to malo fachowo myslelem czy ktos wymyslil jakis inny patent na to zeby nadal leciala rownolegle do ziemi da sie ja przecisnac jakas inna droga?? U mnie normalnie została w swoim miejscu :gwizdanie: heh Kowi jakiego fmica masz u siebie chodzi i wysokosc ja zalozylem dzis 14cm i w sumie caly jest praktycznie w srodkowej kratce zderzaka i na dole w ori miejscu nie da rady juz jej wlozyc mozna by ja podniesc wyzej ale wtedy zderzak zasloni znaczna czesc fmica a to chyba bedzie sie mijalo z celem...?? chyba ze masz inny pomysl aa wlasnie gnie ma byc czujnik temp zewnetrznej hehe wypadlo mu sie a nie zauwazylem gdzie byl zamontowany sory za ten banal ale nie mam pomyslu gdzie moze byc mocowany [br]Dopisany: 08 Maj 2011, 20:05_________________________________________________z samym fmiciem tez lekko nie ma wszystko ldanie poszlo do czasu az zalozylem zderzak w sumie obylo sie bez przycinania kratek pod samym fmiciem hehe ale wyloty z fmica leza idealnie przy zderzaku konce wyszly mi w okolicy bocznych kratek i brak miejsca na zalozenie lacznika silikonowego pozostaje albo mocne podciecie ale wtedy kratka bedzie trzymala sie tylko na gornym zaczepie albo probowac na sile wcisnac redukcje ale nie prosta tylko maks 45" jutro kontynuuje walke :/
rozjemca Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Ja przymocowałem u siebie jak w tym pdf radzą. http://www.forgemotorsport.co.uk/media/A4%20B5%201.8T%20FMIC%20fitting%20%20instructions.pdf Tak wygląda to na mojej niuńce.
olovski Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 w sumie nie glupio tylko troche krzywo hmm sprobuje jutro przyciac belke i podniesc coller wyzej moze wtedy wejdzie jak trzeba powiedz mi obejmy z silikonami zmiescily ci sie w zderzak?? bo u mnie na wysokosci kratek sie juz opieraja o brzeg zderzaka w sumie jak podniose wyzej cooler to nie powinno byc juz wtedy problemu nie chcialem ciac belki ale widze ze nawet 14cm coller wymaga tego zabiegu :/
rozjemca Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Krzywo na tej fotce, potem prostowałem jeszcze Nie zmieściły się, belka cięta, zderzak i kratki też docinane.
Buba Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 dalej nie rozumiem problemu. przecież węże są elastyczne i chłodniczkę można wyginać
olovski Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Opublikowano 8 Maja 2011 dalej nie rozumiem problemu. przecież węże są elastyczne i chłodniczkę można wyginać weze sa elastyczne ale za krotkie :/ a przewodow nie chcialem giac, chociaz nawet po zagieciu ciezko bedzie je ulozyc w odpowiednim miejscu
Kowi87 Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Ja mam 18cm i tą chłodniczke w ori miejscu i nie rozumiem problemu, zderzak idealnie zachowany z zewnątrz, 14ka wchodzi bez oporu pod belke i nic nie trzeba przerabiać
olovski Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 Ja mam 18cm i tą chłodniczke w ori miejscu i nie rozumiem problemu, zderzak idealnie zachowany z zewnątrz, 14ka wchodzi bez oporu pod belke i nic nie trzeba przerabiać kowi powaznie nie wchodzi tez takmyslalem dopokie nie zaczalem rezac teraz mam cooler praktycznie najnizej jak sie da dol prawie styka sie z dokladka zderzaka i mimo to musialem troche belke podciac na srodku bo dogniatalal cooler do chlodnicy klimy teraz bylo by ok gdyby nie to ze wlot i wyot z coolera opiera sie o zderzak w miejscu kratek jakby byl za dlugi cooler 550x140x65
Kowi87 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 no bo tak ma sie opierać, musisz zderzak podciać przy bocznych kratkach, jak i zaczepy kratek w tym miejscu
olovski Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 temat rozjemcy sie przydal troche inaczej zrobilem ale na tym sie wzorowalem dzieki Kowi niestety nie bylo opcji podniesienia ani zamontowania chlodniczki w pionie wiec wpadla w poziomie troche schowana pod dokladke ale chyba bedzie dobrze mam nadzieje ze za bardzo jej nie powyginalem i bedzie trzymac dzieki za pomoc
olovski Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 Nie jest źle hehe tez tak mysle schowala sie rozno pod mocowania dolne z icka wiec nie wystaje martwi mnie tylko czy nie bedzie za bardzo zakryta zderzakiem jak wazne jest jej chlodzenie cos tam napewno zlapie powietrza ale nie tyle co w ori miejscu postawiona do pionu poszedlem za podpowiedzia Buby i troche pogiolem a raczej znacznie pogiolem hehe obym nie przesadzil ale jest ok dzieki chlopaki[br]Dopisany: 10 Maj 2011, 20:54_________________________________________________a jeszcze jedno z czego jest ta chlodnica?? przed prawym kolem
Kowi87 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Czasem nie paliwa bo chyba AJM ma takie ustrojstwo
olovski Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Opublikowano 10 Maja 2011 no wlasnie bylem troche zdziwiony po sciagnieciu zderzaka mam ATJ ale AJM to to samo tyle ze kurde naprawde nie wiem do czego ona jest hehe sporo tych chlodniczek w OOOO hehe
Rekomendowane odpowiedzi