Ajmax Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Witam Ostatnio wymieniłem termostat ponieważ na wskaźniku zegarów wskazówka wskazywała cały czas 60C' Po wymianie to samo czasami i wskazówka się podnosi do 90C a za chwilkę spada do 60C Na klimatroniku kanał 49 tez czasami rośnie do ponad 80C a za chwilkę znowu spada do 50C Co może być przyczyną? Czyżby czujnik temperatury?
grzes1150 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Raczej kiepski termostat Zagrzeje się do 90, otwiera się termostat i nie zdąży się przymknąć zaraz i na chwilę temp. spada.
wacek_l Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Na klimatroniku kanał 49 tez czasami rośnie do ponad 80C a za chwilkę znowu spada do 50C co to oznacza?? i Jaki to ma wpływ na temp, czy od tego może zależeć to czy dmuchawa wieje ciepłym powietrzem, bo u mnie jak dam na 30C to wcale za ciepło z kratek nie wieje?? Pytam bo też mam problem z ogrzewaniem: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=203172.0
Raftik Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 A ja bym bardziej stawiał na czujnik temp. ten czteropinowy.
?agi Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 na jakiej firmy termostat wymieniles ?? jak jakas tandeta to moze byc lipny jak firma dobra to czujnik czteropinowy
Ajmax Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Opublikowano 12 Maja 2011 Termostat z firmy vernet Raz mi się temperatura podnosi a raz nie a jak już się podniesie to za chwilkę znowu spada Dodam że na starym termostacie sytuacja była podobna
Raftik Opublikowano 13 Maja 2011 Opublikowano 13 Maja 2011 Termostat z firmy vernet Raz mi się temperatura podnosi a raz nie a jak już się podniesie to za chwilkę znowu spada Dodam że na starym termostacie sytuacja była podobna Tej firmy termostat nie jest najgorszy, też taki założyłem u siebie, mówię ci że prawdopodobnie to będzie czujnik temp. cieczy chłodzącej G62/G2 czteropinowy.
pioteros Opublikowano 7 Lipca 2011 Opublikowano 7 Lipca 2011 a ja mam pytanie, ucieka mi woda z obiegu, po zgaszeniu silnika slychac pod szyba bulgotanie, zlokalizowany wyciek za silnikiem na wysokosci glowicy dokladnie nie wiem skad... co to moze byc, jakis trojnik, waz??
Mateusz001 Opublikowano 8 Lipca 2011 Opublikowano 8 Lipca 2011 A ja mam taki problem żę jak latam na obrotach powyrzej 4k to temperatura skacze mi do 120 C a jeśli latam do 3 to temperatura też strasznie skacze ale sie nie zagotuje , o co chodzi wiem ze chłodnica jest sprawna wiec prosze o pomoc
Raftik Opublikowano 8 Lipca 2011 Opublikowano 8 Lipca 2011 A ja mam taki problem żę jak latam na obrotach powyrzej 4k to temperatura skacze mi do 120 C a jeśli latam do 3 to temperatura też strasznie skacze ale sie nie zagotuje , o co chodzi wiem ze chłodnica jest sprawna wiec prosze o pomoc Kolego stawiam na 90%, że padła ci pompa wody, nie zwlekaj z dokładną diagnozą bo ciągła taka wysoka temp. nie ma dobrego wpływu na silnik.
Mateusz001 Opublikowano 8 Lipca 2011 Opublikowano 8 Lipca 2011 A ja mam taki problem żę jak latam na obrotach powyrzej 4k to temperatura skacze mi do 120 C a jeśli latam do 3 to temperatura też strasznie skacze ale sie nie zagotuje , o co chodzi wiem ze chłodnica jest sprawna wiec prosze o pomoc Kolego stawiam na 90%, że padła ci pompa wody, nie zwlekaj z dokładną diagnozą bo ciągła taka wysoka temp. nie ma dobrego wpływu na silnik. Już po kłopocie po 1 dniu gość mi wjechał w dupe i samochod do kasacji wiec nie bedzie problemu z temperaturą.....
pioteros Opublikowano 9 Lipca 2011 Opublikowano 9 Lipca 2011 takiego rozwiazania chyba nikt nie przewidzial
Rekomendowane odpowiedzi