Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Concert I - podświetlone przyciski po wyłączeniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj podpiąłem Concerta(był Blaupunkt). Na razie nie gra, bo trzeba zmienić kodowanie z BOSE na zwykłe.

Poza tym chyba działa - stacje znajduje itd. itp.

Ale ... po wyłączeniu radia, po kilku sekundach zaczynają świecić wszystkie klawisze :blink:

Czekałem kilka minut, zamykałem auta, kluczyk itd. itp. Nic nie pomogło. Świeci dalej.

Czy to skutek tego, że zasilanie poprzedniego radia było podłączone na stałe?

Proszę o jakieś sugestie.

PS Jestem laikiem w tych sprawach :embarrassed:

Opublikowano

...daj jakąś fote radyjka i rozpiski podłączenia jak jest :cool1: jakoś niemoge se skojarzyć tego radyjka :mysli:, ale wydajemi sie ze jest tam pin do podłączenia oświetlenia po stacyjce :mysli:

Opublikowano

, jeśli tak to musisz dać go po stacyjce

A co dokładnie powinien zrobić?

Przypominam, że jestem laikiem :decayed:

Opublikowano

, jeśli tak to musisz dać go po stacyjce

A co dokładnie powinien zrobić?

Przypominam, że jestem laikiem :decayed:

przepiąć plus po stacyjce to znaczy , dać z jakiegoś bezpiecznika(ewentualnie kabelek spod stacyjki) w którym pojawia sie napięcie dopiero po przekręceniu kluczyka

poszukaj ,widziałem temat o B6 skąd wziąć taki plus , może i do B5 coś ktoś napisał :mysli:

ale najpierw miernikiem pomierz co tam u Ciebie sie dzieje :rolleyes:

Opublikowano

A to nie jest tak, że standardowo jest po kluczyku, a stały jest dodatkowo pociągnięty?

Opublikowano

A to nie jest tak, że standardowo jest po kluczyku, a stały jest dodatkowo pociągnięty?

wiesz nie mam pojęcia jak to jest w B5 ja mam B6 i tam jest tylko stały plus

stąd moja prośba cobyś pomierzył jakie plusy dochodzą na tych pinach

Opublikowano

wiesz nie mam pojęcia jak to jest w B5 ja mam B6 i tam jest tylko stały plus

stąd moja prośba cobyś pomierzył jakie plusy dochodzą na tych pinach

Yhy. Pobawię się z tym.

Dzieki.

Opublikowano

Zobacz też czy gdzieś kable przy kostkach nie są poizolowane niefabrycznie. Czy nie było tam coś grzebane, może jakiś mostek jest zrobiony.[br]Dopisany: 13 Maj 2011, 19:33_________________________________________________Na pinie 6 ma być plus po kluczyku, a na 7 stały. Jeżeli jest inaczej w kostce, to poszukaj tych kabli, bo są na pewno.

Opublikowano

No i ... prąd stały jest ba 8, 7 i 4.

Na 6 brak.

Dzisiaj po podłączeniu radia, kilka razy zgasło po wyłączeniu i się nie zapalało, do momentu dotknięcia któregoś z klawiszy.

Niestety, po kilku takich testach zaczęło znowu świecić stale :wallbash:

I co teraz?

Opublikowano

Na 8 pinie nie może być prądu, bo to jest masa. Sprawdź dobrze czy na 8 jest prąd czy masa.

A po przekręceniu kluczyka na 6 pinie jest prąd?

Opublikowano

Soolek poradziłeś sobie z tym radiem? Napisz dokładnie jakie to radio, czy to zwykły concert czy concert plus. Z wyglądu są takie same, mają tylko inny środek.

Opublikowano

Nie. Temat odpuściłem. Zmieniły się plany.

A to jest chyba concert plus z wyjściem na zmieniarę, ale ja się aż tak dobrze to nie znam na tych modelach.

Opublikowano

Można je rozpoznać po naklejce z boku radia, jest tam napisane concert plus oraz z tyłu obok złącza ISO posiada małe okrągłe złącze, którego concert nie posiada.

http://allegro.pl/audi-concert-1-plus-system-bose-a3-a4-a6-a8-i1636953334.html

http://allegro.pl/audi-concert-i-bose-idealne-polecam-i1627274198.html

Concert Plus jest ciężki do naprawy ponieważ zastosowana w nim jest płyta wielowarstwowa, w której uszkodzeniu ulegają przelotki między warstwami.

Opublikowano

Witam teraz ja posiadam te radyjko z którym jest problem i u mnie sprawa wygląda dokładnie tak samo, w żadnym innym radiu nie miałem takiej sytuacji.