Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Gałka zmiany biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie czy kapselek na gałce ten z chromowaną obwódką i cyframi oznaczającymi poszczególne biegi jest zdejmowalny i wymienialny? Mam odprysk chromu na tej obwódce i chciałbym to wymienić bo trochę mnie już denerwuje.

Opublikowano

Wyjąć się da ale z tego co kojarzę jest on wklejany.. A kupić to raczej nie kupisz, bo też szukałem i kupiłem nową gałkę..

Opublikowano
  • Autor

Może ktoś byłby tak dobry i sprawdziłby w Etce jak to wygląda w B6 2003r. Skoro da się zdjąć to może można kupić w ASO. Mieszek i samą gałkę poza tym nieszczęsnym chromem mam w dobrym stanie więc wymiana całości jest bez sensu.

Opublikowano

Ten kapselek jest przyklejany na 100% mi się odkleił ostatnio.Też mam go lekko przytartego ale przełożę ze starej gałki prawie wcale nie używanej :>

Opublikowano

Niestety ten chromowny oring jest chyba nie wymienialny, ew. nowa gałka( w ASO przynajmniej nie mogli znaleźć)

Opublikowano

Niestety ten chromowny oring jest chyba nie wymienialny, ew. nowa gałka( w ASO przynajmniej nie mogli znaleźć)

kapselek jest demontowalny ale nie występuje osobno (stąd ASO go nie znajduje). istnieje jedynie możliwość przełożenia z jednej gałki do drugiej co sprawdza się przy podmienie na gałkę od S3 (patrz osobny wątek na forum w dziale zrób to sam jeśli mnie pamięć nie myli)

Opublikowano

kapselek jest demontowalny ale nie występuje osobno (stąd ASO go nie znajduje). istnieje jedynie możliwość przełożenia z jednej gałki do drugiej co sprawdza się przy podmienie na gałkę od S3 (patrz osobny wątek na forum w dziale zrób to sam jeśli mnie pamięć nie myli)

Dokładnie tak , nie jest klejony ,da sie go wyjąć i przełożyć, po małych przeróbkach też wchodzi do gałki s-line.

Opublikowano

w aso wystepuje cala galka z mieszkiem, do s-line (perforowana) 425! :wallbash:

Opublikowano

w aso wystepuje cala galka z mieszkiem, do s-line (perforowana) 425! :wallbash:

właśnie dlatego taką popularnością cieszy się swap na gałkę od S3. ORI są dostępne za ok 130 złotych, nowe oczywiście

Opublikowano

Gdzieś w tym temacie jest info na temat wymiany samego kapsla o czym mówił marekg. :wink4:http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=64249.0

Opublikowano

Mozna wymienic samego kapselka :good: - jest przyklejony - mozna go wypchac od zewnetrznej strony, tylko slamazarnie sie oddziela - nic na sile tylko cierpliwie - jak z kobitkami :naughty:

Opublikowano

Podgrzewało się go chyba suszarką, wtedy lepiej odchodził :hi:

Opublikowano

albo suszarką potraktować :wink4:

Opublikowano

ZAstosowałem patent o A3,ale nie przekładałem ramki, tylko sama gałkę(skórę mam ok,poza tym z otworem na blokade skrzyni)skóra do gały przyczepiona jest plastikowym zatrzaskiem 130 zyli,7,5minuty pracy, a efekt :>