czajek82 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie wymiany termostatu. Czy w moim 2.8 muszę rozbierać cały przód, żeby tego dokonać? Czy może da radę ściągając tylko chłodnicę? Wiem, że miejsca jest mało, ale rozrząd miałem robiony ok. 30 tysięcy temu i trochę nie uśmiecha mi się wywalać kasę na wszystko. Robił już ktoś taką wymianę pomijając wymianę całego rozrządu? Gdzie znajdę czujnik temperatury w 2.8? Proszę o jakieś zdjęcie albo schemat.[br]Dopisany: 11 Styczeń 2008, 19:33 _________________________________________________I co z tym termostatem wymieniał ktoś w taki sposób? Czy cały przód rozbierać?
tomgrom Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 No właśnie dobre pytanie, czy da rade wymienić termostat bez grzebania w rozrządzie(czy ktoś to robił w taki sposób lub wie jak można to tak zrobić). pzdr
predipl Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Opublikowano 15 Kwietnia 2008 czujnik temperatury przeważnie jest koloru niebieskiego. znajduje się w lewej tylnej części silnika poniżej (pod) rury doprowadzającej powietrze do przepustnicy (kolektora)
magas Opublikowano 23 Czerwca 2008 Opublikowano 23 Czerwca 2008 witam!! ja szukam czujnika teperatury w silniku 2,4 165KM i nie moge znalesc!! czy ktos wie gdzie sie znajduje?? dzieki!! pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi