Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Zablokowany sterownik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki oto problem... jeździłem na sterowniku ze zmienionym softem jakies pól roku aż tu nagle auto sie nie da uruchomic.. podłączam vaga i okazuje się że sterownik zablokowany więc odłączam go na szybkiego bo mam pilny wyjazd i wkładam oryginalny (fabryczny) auto chodzi ale już nie tak jak przedtem .. no bo tylko 90 koni zostalo. I tu moje pytanie czy tamten sterownik da się jakoś uruchomic ? Czy trzeba nowy programik robic na ten oryginalny ?

Opublikowano

abonament sie skończył ... musisz wykupic na następny rok :polew::wink4:

warnwarn.gifOT w dziale technicznym

Opublikowano
  • Autor

leo.... nie rób sobie żartów z poważnej sprawy :kwasny:

Opublikowano

Powinno dac sie go uruchomic ...

Opublikowano
  • Autor

więc w jaki sposób można go uruchomic ?? vagiem ??? czy trzeba sie wybrac do jakiegoś tunera ?

Opublikowano

vag'iem nic nie zdzialasz ...

Opublikowano
  • Autor

spanky....a może Ty potrafisz go uruchomic ?[br]Dopisany: 14 Maj 2011, 13:32_________________________________________________Czy to znaczy że trzeba kości wymienic na nowe ?

Opublikowano

vag sie laczy z tym sterownikiem ... ?

Opublikowano
  • Autor

Po podłączeniu vaga wyświetla błąd że sterownik zablokowany ...czy coś takiego

Opublikowano

moze sie immo rozkodowalo.Wklej blad

Opublikowano
  • Autor

Jutro podłącze jeszcze raz ten sterownik (bo teraz mam ten oryginalny ) i zobaczę dokładnie co pokazuje vag[br]Dopisany: 15 Maj 2011, 10:21_________________________________________________Dziś podłączyłem ten sterownik aby sprawdzic błędy ale niestety vag się nie połączy z nim...Czy jest jakieś wyjście aby go uruchomic czy na starty spisac ...?

Opublikowano

Jutro podłącze jeszcze raz ten sterownik (bo teraz mam ten oryginalny ) i zobaczę dokładnie co pokazuje vag[br]Dopisany: 15 Maj 2011, 10:21_________________________________________________Dziś podłączyłem ten sterownik aby sprawdzic błędy ale niestety vag się nie połączy z nim...Czy jest jakieś wyjście aby go uruchomic czy na starty spisac ...?

sprawdz jak wygladaja podstawki pod flashe - jesli sa :]

Opublikowano

wyjmij/podociskaj kosci jak sa w podstawkach, jak nie to mozesz sprobowac przelutowac kosci ...

Opublikowano

Jeśli podstawka to wyjmij kość i poodginaj nóżki igłą i wciśnij w podstawkę. Mi się kiedyś zatrzymał i musiałem zrobić w ten sposób :wink4:

Opublikowano

pytanie, czy jakis poważny tuner zostawia podstawki ?

Opublikowano
  • Autor

U mnie są podstawki.. sprawdzę jak koledzy radzicie i zobaczę co z tego wyjdzie...

Opublikowano

czy jakis poważny tuner zostawia podstawki

odpowiedź - tylko niepowazny tuner nie wstawia podstawek (mowa o ECU starszego typu gdzie trzeba lutować)

Opublikowano
  • Autor

Awięc tak.... zrobiłem dokladnie jak radziliście....wyjąłem kości poodginalem igłą wlożyłem i uruchamiam...vag się łączy wiec ok... sprawdzam błędy i jest jeden:

17978- Engine Start blocked by immobilizer P 1570-35-00--

nie znam angielskiego ale domyślam się że trzeba wpisac kod immobilaizera ? więc próbuje to zrobic i tu pojawił się poważny problem... gdy juz wszystko wprowadziłem naciskam save a Ty pojawia się taki komunikat"

sorry

This function requires Vag-Com to by registered and activeted. Please contact the author or your distributor for on activation

program mam ściągnięty z neta , domyślam się ze trzeba go zarejstrowac czy aktywowac .. ale jak i gdzie ?

Opublikowano

czy jakis poważny tuner zostawia podstawki

odpowiedź - tylko niepowazny tuner nie wstawia podstawek (mowa o ECU starszego typu gdzie trzeba lutować)

wstawianie na czas strojenie to zrozumiale, ale czy np puszcza się takiego klienta potem z podstawkami do domu ? bo ja czesto mialem z nimi problemy[br]Dopisany: 17 Maj 2011, 19:52_________________________________________________

Awięc tak.... zrobiłem dokladnie jak radziliście....wyjąłem kości poodginalem igłą wlożyłem i uruchamiam...vag się łączy wiec ok... sprawdzam błędy i jest jeden:

17978- Engine Start blocked by immobilizer P 1570-35-00--

nie znam angielskiego ale domyślam się że trzeba wpisac kod immobilaizera ? więc próbuje to zrobic i tu pojawił się poważny problem... gdy juz wszystko wprowadziłem naciskam save a Ty pojawia się taki komunikat"

sorry

This function requires Vag-Com to by registered and activeted. Please contact the author or your distributor for on activation

program mam ściągnięty z neta , domyślam się ze trzeba go zarejstrowac czy aktywowac .. ale jak i gdzie ?

masz immo w puszcze czy juz w licznikach ?