BADU Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 Witam,mam mały problem nie dawno kupiłem audika i gość od którego kupowałem był taki miły wymontował zmieniarke przed sprzedażą (oczywiście mówił że nie było a on nie potrzebowła wiec nie kupił sranie w banie jak doszło co do czego to powiedział że w domu ma przejściówke do kabla żeby podłączyć jak bede chcial sobie kupić zmieniarke,ja mam navi plus i kabel jest zakończony takimi bolczykami w jakby igielkami a poprzedni własciciel powiedzał że musie być przejściówka na zmeiniarke cd changer,( swoja drogą jak nie mial to skąd wiedzial jak ma być nie ważne może ktoś coś wie jak powinna być i może ma ktoś taka zmieniarke z tą przejściówka?
Marek1980 Opublikowano 16 Maja 2011 Opublikowano 16 Maja 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=199779.0 o to chodzi ?
BADU Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 czuli na ten mój kabelek z przysłowiowymi igiełkami:) :) wkałdam tamtek kabel który jest w komplecie i wszystko pasuje? jeszcze jedno pytanka a ktorendy pociągmąć ten kabel bo ja mam go zwinietego pod siedzeniem pasazera,dziekuje ,pozdrawiam[br]Dopisany: 16 Maj 2011, 15:48_________________________________________________Rozmawialem z kolegą od linka jaki mi wysłałeś i niestety on ma inną końcówke tak jak mówiłem musi być jakaś przejściówka
wrclaguna Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 http://www.naviservice.com.pl/?item=102&t=1305722332 o to chodzi ci ? jakie masz radio ?
mgas Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 wpinasz piny(igielki)do wtyczki, w ori kablu jest instrukcja jak dla malpy (bialy tu, czerwony tam) .Inne podlaczenie dla concerta inne dla navi. Na pewno w garażu mam pudelko po zmieniarce i kablu , to jutro moge puscic ci skana
BADU Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 Super dzieki,zastanawia mnie tylko jedna rzecz? dlaczego w orginale nie wypuścli odrazu kabla z odpowiednia końcówką? wiesz nie chce zeby sie okazało że kupie kabel ,zmieniarke a tu kibelek nie ni działa
mgas Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 bo zmieniarką mogą sterować różne radia, dlatego od strony zmieniarki masz wtyczke, a od strony radia gole piny, ale naprawde, podłaczenie wg. instrukcji to betka, ja panicznie boje sie elektryki, kabli wtyczek, ale to jest super proste.Zobacz czy w bagażniku jest wtyczka ? Ja mam sedana i zmieniarka siedzi w schowku.
BADU Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Opublikowano 18 Maja 2011 U mnie cały przewód jest zwiniety i schowany pod siedzeniem pasażera,ale miejsce na zmieniarke jest w bagażniku z lewej strony ,co do elektryki to też jestem SPIETY :) jak mam sie czegoś tknąc ,dlatego podchodze Z PEWNĄ DOZĄ NIE PEWNOŚCI STĄD mo drugi problem jak to pociągnąć do kufra ,albo zrobie jak u ciebie w schowku i tyle ,tam jest dużo miejsca. pozdr
Bozet Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 A ja mam do was pytanie odosnie zmieniarki .Zamontowałem sobie navi plus RNS-D ale zmieniarke mialem ori w schowku ( wczesniej było radnio kaseciak chorus 2) i jak pod navi zmeniarka nie dziala to znaczy jest podłączona do navi miesza CD klawicze sie poswietlaja ale w navi wystakuje mi komunikat brak zmieniarki;/;/;/ i za holere nie wiem co to moze byc szukam po nocach wiadomosci na forach pytam ludzi i moze ktos mi wkoncu pomoze bo naprawde wymiekam juz i mam MEGA doła przez ta zmieniarke :wallbash: :wallbash: PROSZE O POMOC MOZE KTOS COS WIE
wrclaguna Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 A jakie sa błedy :?: i czy dobrze zakodowłeś RNS D od tego trzeba zacząć . Mam nadzieje ze dobrze podłaczyłeś okablowanie
mgas Opublikowano 23 Stycznia 2012 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Musisz przełożyć piny we wtyczce, tak aby sterowały zmieniarką, w Chorusie ustawienia były inne i nie działa to p&p poszukam gdzieś skana instrukcji, to prześlę
Bozet Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Ni panowie zrobiłem tak ja mowiliscie przemieniłem te pin według schematu i wogole nie działała nic zero to wrucilismy do sutawienia pnów tak jak było wczesniej zmieniarka ma zasilanie swieca przyciski Cd wchodzi i wychodzi miesza cD ale dalej ten komunikat w NAVI "BRAK ZMIENIARKI" ;/;/;/ :wallbash: ;( ;( nie wiem co sie dzieje rozkladał rece. Moze byc tak ze navi zepsuta?? ale radyja działa to nie wiem.Podam moje nr sprzetu moze to mi pomoże RNS-D 8E 00 32 192 B zmieniarka 8E 00 35 111
wrclaguna Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Napisz jakie masz teraz kodowanie w RNS D
Bozet Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Napisz jakie masz teraz kodowanie w RNS D Hmm dokładnie nie pamietam ale chyba takie 00217 i ta 7 odpowiada za mnieniarke z tego co wiem. POMOCY:)Aha i z tego co sie doczytałem tu i tam to sa dwie RNS-D tak??? jedna to NAVIGATION PLUS RNS-D i NAVIGATION PLUS 2 RNS-D. ja mam ta drugą. MUsi ktos cos wiedzien na ten temat hehehe
wrclaguna Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 A polaczenie miedzy zmieniarka a RNS D dobrze zrobiles ? Kupowales kabel taki ? http://naviservice.com.pl/?item=102&t=1327776824
Bozet Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 A polaczenie miedzy zmieniarka a RNS D dobrze zrobiles ? Kupowales kabel taki ? http://naviservice.com.pl/?item=102&t=1327776824 To znaczy nie dokupywałem zadnego kabla podłączony jest ten zwykły kabel ze zmieniarki 10pinowy. W chorusie 2 radiu normalnie na tym działa zmieniarka. To ja musze jeszcze jakis dodatkowy kabel kupic??
wrclaguna Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nie musisz kupowac zadnego dodatkowego kabla Jedynie pozosatnie to tylko sprawdzic okablowanie , a błedy wpisz tutaj jakie sa .
Bozet Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Nie musisz kupowac zadnego dodatkowego kabla Jedynie pozosatnie to tylko sprawdzic okablowanie , a błedy wpisz tutaj jakie sa . Aha ale co dokładnie mam sprawdzac bo ja juz nie wiem co mam robic. Dzis robilismy manewry z tymi pinami nie udało sie to juz nie wiem co dalej.
Rekomendowane odpowiedzi